Friday, October 3, 2008

Pensiunile turistice se pregãtesc de sãrbãtori

Pensiunile agroturistice din Maramures au început deja pregãtirile pentru sãrbãtorile de iarnã în speranta ca atât turistii români, cât si cei strãini sã fie încântati de ofertã.
În judet, conform Maramures Infoturism, opereazã 440 de pensiuni agroturistice, iar o parte dintre pensiuni s-au extins si-n mediul urban, dând o notã aparte turismului clasic.
Directorul Maramures Infoturism, Ioana Tripon, a precizat cã majoritatea proprietarilor de pensiuni agroturistice sunt constienti de faptul cã doar o promovare eficientã ar putea aduce un numãr sporit de clienti pe toatã durata sezonului rece.
"Unele pensiuni vor oferi pachete complete pe durata unei sãptãmâni atât de Crãciun, cât si de Anul Nou. Deocamdatã, n-au fost stabilite preturile unei zile de cazare, dar mai mult ca sigur vor oscila între 40 si 80 de euro, în functie de pachetul de vacantã oferit. Pentru turistii care vor opta sã petreacã doar câteva zile de vacantã la sat cu sigurantã vor exista alte preturi. De regulã, turistii care îsi fac rezervarea din timp se înteleg cu proprietarii pensiunilor si obtin reduceri semnificative pe toatã durata sejurului. Mai existã o categorie de turisti: aceia care vin în fiecare iarnã în Maramures la aceeasi pensiune turisticã", a spus Ioana Tripon.
Ioana Pop, proprietara unei pensiuni din comuna Sieu, la aproape 120 km nord-est de municipiul Baia Mare, a spus cã majoritatea clientilor care vin în perioada de iarnã îsi fac, pentru mai multã sigurantã, rezervãrile încã din luna septembrie. Majoritatea turistilor, atât români cât si strãini, preferã sã-si petreacã sãrbãtorile de iarnã în pensiunile turistice în satele asezate de-a lungul Vãii Izei sau în statiunea montanã La Roata din Cavnic.
Anual, cel putin 3.000 de turisti viziteazã Maramuresul, în perioada de iarnã.

No comments: