Wednesday, October 29, 2008

Spaniol Alberto Contador nu va participa la Turul Italiei, anul viitor

Ciclistul spaniol Alberto Contador, câstigãtor al Turului Italiei si al Turului Spaniei în 2008, a confirmat absenþa sa de la editia urmãtoare a Il Giro, deoarece preferã sã se concentreze asupra pregãtirii Turului Frantei.
"Nu voi participa în Turul Italiei. Am fãcut-o anul trecut, dar am avut probleme cu recuperarea la finalul sezonului. Vreau sã fiu sutã la sutã apt pentru Turul Frantei", a declarat Contador pentru site-ul cyclingnews.com.
Într-un interviu acordat, azi, cotidianului spaniol El Mundo, Contador a respins ideea conform cãreia penultima etapã din urmãtoarea editie a Turului Frantei, de la Mont Ventoux, este programatã special pentru el.
"E o obrãznicie sã spui asa ceva. Într-adevãr, finalul de la Ventoux îmi place, dar Turul Frantei este o cursã foarte durã, în care se pot petrece multe lucruri", a precizat Contador, câstigãtorul din 2007.
Bun cãtãrãtor, Contador (25 de ani) a devenit, anul acesta, al cincilea ciclist din istorie care a triumfat în cele trei mari curse, Turul Frantei, Turul Italiei si Turul Frantei, dupã francezii Jacques Anquetil si Bernard Hinault, italianul Felice Gimondi si belgianul Eddy Merckx.
Contador a mai spus cã prezenta în echipa sa, Astana, a americanului Lance Armstrong (septuplu câstigãtor al Turului Frantei), care va reveni dupã trei ani de absentã, îl va motiva si mai mult în sezonul viitor.

No comments: