Monday, October 27, 2008

Pregãtirea drumurilor judetene si nationale pentru anotimpul rece

Pregãtirea stocurilor de materiale de interventie si a utilajelor pentru deszãpezirea celor peste 1.200 de kilometri de drumuri judetene si nationale din judetul Brasov si a principalelor strãzi din municipiul Brasov a început.
Viceprimarul municipiului resedintã de judet, Miklos Gantz, a declarat azi, în cadrul unei întâlniri cu prefectul Emil Nitã, cã douã firme, Vectra si Eurostrada, vor asigura deszãpezirea municipiului, dar si a drumului spre Poiana Brasov si a parcãrilor din zona marilor hoteluri din statiune.
Deszãpezirea celor 856 de kilometri de drumuri judetene este asiguratã de firma Vectra în baza unui contract de concesiune semnat cu Consiliul Judetean Brasov pânã în anul 2013.
Judetul a fost împãrtit în patru zone de lucru pentru a se actiona rapid în caz de intemperii. Din cei 10.000 de metri cubi de material pentru deszãpezit, 2.000 de metri cubi se aflã deja în cele patru zone, alãturi de 45 de utilaje de interventie care au fost împãrtite în functie de complexitatea zonelor.
Din totalul de 856 de kilometri de drumuri judetene, 76 de kilometri de portiuni de drum sunt închisi pe perioada iernii din cauza dificultãtii de a actiona pe aceste drumuri, cum ar fi Fundata-Fundãtica sau Pestera-Bran, unde utilajele nu pot pãtrunde din cauza îngustimii drumului.
"Deocamdatã, pânã la clarificarea licitatiilor organizate la Administratia Drumurilor Nationale(ADN), filiala Brasov, pentru perioada 2008-2011, deszãpezirea celor 380 de kilometri de drumuri nationale care traverseazã judetul Brasov se va face de cãtre firmele specializate care au lucrat pânã acum. Cu stocul de materiale stãm mai slab decât anul trecut, dar vom asigura minimum de materiale si utilaje dacã va trebui sã intervenim", a declarat Nicolae Bãdescu, director al ADN filiala Brasov.
Judetul Brasov este traversat de DN1 Bucuresti-Oradea, cel mai circulat drum national, DN 73 Brasov-Pitesti, DN 13 Brasov-Târgu Mures care trece prin Pãdurea Bogãtii, o zonã în care au loc multe accidente rutiere, DN1A Brasov-Sãcele-Cheia-Ploiesti, drumuri foarte circulate la sfârsit de sãptãmânã si în perioada sãrbãtorilor de iarnã când circulatia se desfãsoarã cu dificultate.

No comments: