Friday, October 17, 2008

Campanie de instruire a tinerilor pentru accidentele de pe munte

Jandarmii montani din statiunea Parâng au început, azi, o campanie de instruire a tinerilor din Valea Jiului pentru prevenirea accidentelor care s-ar putea produce pe munte în timpul sezonului de schi, actiunile fiind prevãzute sã se desfãsoare în scolile si liceele din Petrosani si Petrila.
"Actiunea are drept scop prezentarea regulilor care trebuie respectate în drumetiile pe traseele montane, pe pârtiile de schi, dar si sfaturi pentru protejarea mediului înconjurãtor. Jandarmii montani le vor explica tinerilor si modul în care trebuie sã procedeze în cazul în care se accidenteazã pe traseele montane", a declarat purtãtorul de cuvânt al Jandarmeriei Hunedoara, locotenent Nicolae Rãducu.
Pe baza experientei acumulate în anii trecuti, jandarmii montani apreciazã cã, odatã cu deschiderea pârtiilor de schi din Parâng si Retezat, va creste numãrul turistilor iubitori ai sporturilor de iarnã, dar si cel al persoanelor care ar putea suferi diverse accidentãri.
De la începutul acestui an, jandarmii montani hunedoreni au desfãsurat 26 de misiuni de salvare în masivele muntoase, în care au fost implicati peste 50 de turisti aflati în dificultate. Actiunile au fost desfãsurate independent sau în cooperare cu membrii echipelor Salvamont.
Multe dintre persoanele care au cerut ajutorul jandarmilor montani au fost tineri care s-au rãtãcit în masivele Parâng si Retezat ori s-au accidentat pe pârtiile de schi din statiunile Parâng si Straja.

No comments: