Friday, October 31, 2008

Castelul Peles, închis pentru curãtenie în luna noiembrie

Castelul Peles din Sinaia va fi complet închis publicului pe parcursul lunii noiembrie pentru curãtenia generalã anualã, decizia fiind luatã de cãtre administratia muzeului pentru cã în aceastã perioadã se înregistreazã cel mai mic numãr de vizitatori.
Muzeul National Peles va fi închis publicului începând cu 3 noiembrie si pânã în 30 noiembrie, în aceastã perioadã în castel desfãsurându-se lucrãri de curãtenie generalã si conservare preventivã, conform unui program anual.
Potrivit reprezentantilor muzeului, în perioada mentionatã se realizeazã curãtarea cu predilectie a plafoanelor încãperilor, candelabrelor, tapiseriilor si plafonului din sticlã din Holul de Onoare, a covoarelor si parchetelor.
De mai multi ani castelul Peles este închis pentru curãtenie si conservare în luna noiembrie, decizia de închidere în aceastã perioadã fiind luatã de cãtre administratia muzeului în urma unui studiu realizat dupã redeschiderea muzeului în anul 1990, studiu care a arãtat cã în aceastã perioadã se înregistreazã cel mai mic numãr de vizitatori.
Muzeul Peles va fi redeschis publicului la începutul lunii decembrie, pânã la acea datã vizitatorii având acces doar în muzeul Pelisor.

No comments: