Thursday, October 23, 2008

Pachetele de Revelion au preturi similare în tarã si în strãinãtate, între 150 si 1.500 de euro

Preturile pachetelor turistice de Revelion pentru destinatiile interne variazã între 150 euro si 1.500 euro, fiind similare celor practicate la majoritatea destinatiilor externe, a declarat, azi, Traian Badulescu, purtãtor de cuvânt al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism.
"Pentru Revelion, ofertele pentru pachetele turistice pe destinatii interne pornesc de la 150 euro si pot ajunge la 1.500 euro, cele mai scumpe statiuni fiind Poiana Brasov, Predeal si Sinaia. În ceea ce priveste destinatiile externe, preturile sunt similare celor din România, cu exceptia zonelor exotice, unde tarifele pot ajunge si la 5.000 de euro", a spus Bãdulescu.
El a explicat cã spre deosebire de destinatiile externe, cererea pentru statiunile din România este mai mare decât oferta, ceea ce face ca preturile pentru sejururi pe Valea Prahovei sã fie similare celor din Austria sau Bulgaria.
Potrivit reprezentantilor agentiilor de turism, sejururile de iarnã s-au scumpit cu 10-20% comparativ cu cele din 2007, atât pentru destinatiile interne, cât si pentru cele externe, pe fondul majorãrii preþului combustibilului si al utilitãtilor.
Potrivit ANAT, în acest an, numãrul românilor care îsi vor petrece sãrbãtorile de iarnã în statiuni interne, prin intermediul agentiilor de turism, va creste cu 10% fatã de anul trecut, pânã la circa 140.000 de persoane. În acelasi timp, va creste cu 20%, pânã la 50.000 de persoane, si numãrul celor care aleg destinatiile externe pentru Crãciun si Revelion.
Zonele din România cele mai cãutate de turisti pentru petrecerea sãrbãtorilor de iarnã sunt statiunile de pe Valea Prahovei, Predeal si Poiana Brasov.
În cazul destinatiilor externe, pe primul loc în topul preferintelor se aflã Austria, urmatã de Bulgaria, Elvetia, Egipt, Tunisia si Turcia.
Astfel, pentru pachetele de Crãciun, în Poiana Brasov preturile pornesc de la 145 de euro pe sejur, la un hotel de trei stele, si pot ajunge la aproape 500 de euro pentru cele de cinci stele, în timp ce în Predeal, preturile variazã între 100 de euro si 200 de euro de persoanã.
Pentru Revelion, pachetele scoase la vânzare de agentiile de turism în Poiana Brasov costã între 1.800 lei si 4.000 de lei pe sejur.
Potrivit lui Bãdulescu, pe destinatiile externe, preturile pachetelor pornesc de la 150 de euro si pot ajunge la 1.500 de euro, în Austria, Bulgaria, Grecia, Slovacia sau Slovenia, în timp ce pentru destinatii exotice, precum Mauritius, Cuba sau Republica Dominicanã, costurile urcã si la 5.000 de euro.
Pentru petrecerea Revelionului, românii au de ales si între o serie de orase europene, inclusiv Paris, Londra, Barcelona, Roma, Viena sau Praga, unde preturile variazã între 370 euro si peste 1.500 de euro pentru o persoanã.
Pachetele turistice achizitionate în perioada Târgului de Turism au reduceri de pret de pânã la 20%.
A 20-a editie a Târgului National de Turism, care se desfãsoarã în perioada 23-26 octombrie la complexul expozitional Romexpo din Bucuresti, va reuni 250 de firme din 19 tãri.
Pe lângã expozantii români, la târg participã si companii din Austria, Bulgaria, Egipt, Germania, Grecia, Israel, Italia, Liechtenstein, Marea Britanie, Macedonia, Moldova, Olanda, Republica Cehã, Republica Dominicanã, Slovacia, Spania, Turcia si Ungaria.
Reprezentantii Romexpo estimeazã pentru Târgul de Turism din aceastã toamnã un numãr de circa 9.000 de vizitatori, cu 10% mai mult fatã de anul trecut.

2 comments:

Anonymous said...

Stii cumva daca la cele de 1500€ se aplica sistemul all inclusive

Bernadeta Szwagiel said...

Cred ca cele de 1.500 de euro au all inclusive. Dar cel mai bine este ca atunci cand vreti sa schiati in Poiana Brasov sa va cazati la Bran, unde cazarea este mult mai ieftina, iar mancarea mult mai buna.