Friday, October 31, 2008

Prognoza meteo pentru urmatoarele trei luni

NOIEMBRIE. Temperaturile medii lunare vor fi apropiate de valorile normale, exceptand regiunile vestice, unde pot fi mai mici decat mediile multianuale. Cele mai mari valori de temperatura vor depasi 20 de grade Celsius in primele zile ale lunii. In zonele nordice si centrale in intervalele reci, temperaturile minime pot cobori sub -5 grade Celsius, favorizand producerea brumei si a inghetului la sol. Cantitatile de precipitatii vor fi in general normale, iar in nord-vest si est vor prezenta tendinta de excedent. Temporar precipitatiile vor fi si sub forma de lapovita si ninsoare in partea a doua a lunii. In zonele joase se va semnala frecvent ceata.

DECEMBRIE: Regimul termic mediu va fi apropiat de limitele normale in cea mai mare parte a tarii. In intervalele calde din cursul lunii, temperaturile maxime pot depasi 10 grade Celsius in sud. In noptile cele mai reci, temperaturile minime pot cobori sub valoarea de -15 grade Celsius in depresiunile din nordul si centrul tarii. Cantitatile de precipitatii vor prezenta tendinta spre excedent in vestul, centrul si nordul tarii, iar in rest vor fi in general normale. Se va produce polei, iar in noptile reci va fi ceata cu depunere de chiciura.

IANUARIE: Temperaturile medii lunare pot depasi valorile normale in cea mai mare parte a tarii. In zilele cele mai calde, temperaturile maxime vor fi mai mari de 10 grade Celsius in sudul tarii. In noptile cele mai reci, temperaturile minime pot cobori sub –20 de grade Celsius, in depresiunile din nordul si centrul tarii. Cantitatile de precipitatii vor avea tendinta spre excedent in vestul, centrul si nordul tarii si in rest vor fi in general normale. Temporar ninsorile vor fi asociate cu intensificari ale vantului. Vor fi conditii de ceata cu depunere de chiciura, iar in intervalele mai calde se va produce polei.

No comments: