Sunday, October 26, 2008

Englezii cred ca Romania este cel mai ieftin loc unde se poate schia

Conform unui studiu realizat de World Travel Guide, România este tara unde se poate schia cel mai ieftin, statiunea Poiana Braşov fiind locul perfect pentru cei care doresc sa nu-şi faca cu schiurile o gaura prea mare în buget. Conform cunoscutului ghid turistic britanic, o saptamâna de schi la Poiana Braşov costa doar aproximativ 200,14 lire sterline, mâncarea şi bautura fiind incluse în acest pret, pe când, la polul opus, statiunea americana Vail din Colorado, este cea mai scumpa, cu 514,86 lire sterline cheltuite pentru o saptamâna de schi. Statiunile High Tatras din Slovacia şi respectiv Borovet, din Bulgaria, s-au plasat pe locul doi şi respectiv trei dupa Poiana Braşov, cu costuri de 236,28 lire sterline şi respectiv 241,10 lire sterline pentru o saptamâna de schi “all inclusive”. In studiul pe care l-au realizat, englezii probabil ca nu au tinut cont de faptul ca transportul pe cablu din Romania este mai scump decat in statiuni precum St. Moritz – Elvetia, Val d’Isere – Franta sau Kaprun – Austria. (Agerpres)

4 comments:

Anonymous said...

Cred ca au luat ori pretul de cazare si masa pentru o saptamana, ori skipass-ul pe 7 zile, dar in niciun caz ambele.

Bernadeta Szwagiel said...

In pretul asta nu e inclus sigur pretul avionului pe ruta Londra - Bucuresti si retur. Eu stiu ca englezii care vin in Poiana Brasov platesc 600 de lire sterline pentru un sejur de o saptamana. In acest pret este inclus scoala de schi, trei mese pe zi, cazare, transport cu avionul pe ruta Londra - Bucuresti si retur, transfer de la Aeroportul Otopeni pana in Poiana Brasov si retur, petrecere in ultima zi petrecuta in Romania. In plus, nu platesc echipamentul de schi.

Anonymous said...

E sigur mai scump decat in Austria. Nu decat orice statiune in Austria totusi. :)

Bernadeta Szwagiel said...

Pinguilde, te pricepi foarte mult la schi alpin. Felicitari pentru comentariile pe care le faci cu ocazia fiecarei etape din cadrul Cupei Mondiale!