Friday, October 3, 2008

Patinaj – viteză de melc

România a ratat Campionatul Mondial de Patinaj Viteză pentru că lotul naţional şi-a pierdut bagajele în drum spre China.

Sezonul trecut, ţara noastră era una dintre aspirantele la o medalie la Campionatul Mondial de Patinaj Viteză pentru juniori, competiţie ce s-a desfăşurat în China. Din păcate, visele patinatorilor s-au irosit în aer. Pregătirea de cinci luni, din Germania, ce a scos din buzunarul Federaţiei Române de Patinaj 25.000 de euro, a fost făcută absolut degeaba.

Conducerea FRP s-a calicit pentru câţiva euro şi a decis ca lotul să facă deplasarea cu avionul pe ruta Bucureşti – Londra – Beijing. S-a dovedit o mare greşeală, mai ales că juniorii s-au pregătit înaintea "Mondialului" în Germania. Era mult mai simplu dacă delegaţia României pleca în China direct de la München. Preţul biletelor de avion ar fi fost chiar mai mici, iar sportivii ar fi avut câteva zile în plus de pregătire. La acel moment, nimeni nu a comentat şi s-au conformat deciziei lui Mitrea Cristache, secretarul FRP.

NU AVEM BANI

Surpriza cea mare a venit în momentul în care românii au ajuns în China şi s-au pomenit fără bagaje. În aceste condiţii, sportivii din ţara noastră s-au transformat în simpli turişti. Fiind privată de participarea la această competiţie, FRP ar fi trebuit să încerce să-şi recupereze paguba. "Am făcut o scrisoare către British Airways şi le-am cerut să devină sponsorii Federaţiei Române de Patinaj", a declarat Mitrea Cristache.

Oficialul spune că nu se gândeşte să acţioneze în instanţă compania britanică pentru că nu dispune de banii necesari unui proces.

No comments: