Wednesday, October 22, 2008

Eddy Merckx crede cã Armstrong nu va participa la Turul Frantei 2009

Fostul rutier belgian Eddy Merckx a declarat, ieri, într-un interviu acordat cotidianului Le Soir, cã are convingerea cã sportivul american Lance Armstrong nu va lua parte la editia din 2009 a Turului Frantei.
"Sunt numeroase motive, iar principala cauzã ar fi relatia pe care Armstrong o are cu Franta si mai ales cu presa din aceastã tarã. Al doilea motiv este unul moral si este legat de Contador. Al treilea este unul sportiv: participarea în Turul Italiei la 37 de ani, dupã trei ani de absentã, este deja prea mult. Cred, în final, cã organizatorii din Le Tour nu ar privi deloc cu ochi buni revenirea sa în aceastã cursã hipermediatizatã", a explicat Merckx, care este unul dintre prietenii apropiati a septuplului câstigãtor al Turul Frantei.
Ciclistul Lance Armstrong, anuntase, la 24 septembrie, cã intentioneazã sã revinã în viata sportivã si sã participe la editia din 2009 a Turul Frantei pentru a continua lupta împotriva cancerului. Totusi, sãptãmâna trecutã, într-un interviu acordat cotidianului Gazzetta dello Sport, sportivul american si-a exprimat îndoiala asupra participãri sale în competitia din Franta si a dezvãluit cã va lua parte la Turul Italiei din 2009.

1 comment:

Anonymous said...

Cei 3 ani de absenta sunt principalul aspect care ma face sa cred acelasi lucru