Monday, October 6, 2008

Vinokurov: "Vreau sã revin pentru a sterge impresia negativã lãsatã la retragere"

Rutierul kazah, Alexander Vinokurov, care a fost suspendat un an pentru dopaj, între iulie 2007 si 2008, a dezvãluit, într-un inteviu acordat televiziunii belgiene Sporza, cã doreste sã revinã în competitie în 2009 pentru a sterge impresia proastã lãsatã la retragerea sa din ciclism.
"Iubesc ciclismul. Îmi doresc sã revin pentru cã nu vreau sã termin în aceastã manierã. Încã mã mai simt în stare sã câstig curse", a explicat sportivul în vârstã de 35 de ani în interviul difuzat ieri de postul belgian.
Vinokorov, care are din nou drept de a concura dupã data de 24 iulie, atunci când a expirat suspendarea sa pentru dopaj, se va prezenta la un apel depus de Uniunea Ciclistã Internationalã (UCI) la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS), în care UCI atacã faptul cã rutierul kazah a primit o sanctiune doar de un an dupã fapta comisã.
Potrivit presedintelui UCI, Pat McQuaid, citat ieri de mai multi reprezentanti ai mass-media, Vinokurov nu ar trebui sã aibã dreptul de a concura decât dupã doi ani de suspendare, asa cum prevãd regulile federatiei internationale.

No comments: