Tuesday, October 21, 2008

Traseele montane din Arges au fost redeschise temporar

Salvamontistii argeseni au anuntat, azi, cã datoritã încãlzirii vremii, care a dus la topirea masivã a stratului de zãpadã din munti, traseele turistice montane din judetul Arges au fost redeschise temporar.
Potrivit sefului Serviciului Salvamont Arges, Ion Sãnduloiu, redeschiderea potecilor montane are loc în conditiile în care, totusi, la altitudini mai mari de 2.000 de metri stratul de zãpadã este discontinuu si impune folosirea echipamentului si accesoriilor de iarnã, precum coltarii si betele de schi, pentru a se evita alunecarea.
Salvamontistii spun cã în zonele cu zãpadã de pe versantul argesean al Muntilor Fãgãras nu existã pericol de avalansã în prezent, iar traseele turistice montane rãmân deschise pânã la urmãtoarele cãderi masive de zãpadã.
Seful Serviciului Salvamont Arges a mai spus cã turistii care vin la munte trebuie sã aibã haine groase, apã, medicamente, lanterne si telefoane mobile, pentru a avea posibilitatea de a-i anunta pe salvamontisti în cazul unui accident sau dacã se rãtãcesc.

1 comment:

Anonymous said...

In arges in zona de langa vidraru am vazut ca am marcat nou potecile :)