Friday, February 13, 2009

Strat de zãpadã consistent la Predeal si Poiana Brasov

Ninsoarea cãzutã în ultimele 24 de ore a fãcut ca stratul de zãpadã sã mãsoare 30 de centimetri la Predeal, între 70 si 80 de centimetri în Masivul Postãvarul si 50 de centimetri la Poiana Brasov. La Predeal, unde continuã sã ningã se schiazã foarte bine pe toate pârtiile, iar temperatura înregistratã azi, de minus patru grade Celsius, permite functionarea tunurilor de zãpadã.
Atât teleschiul, cât si telescaunul circulã în conditii bune.
Si la Poiana Brasov se schiazã pe toate pârtiile, monitorii de schi precizând cã sunt conditii de schiat cum nu au fost în tot sezonul. Tunurile de zãpadã pot fi puse în functiune deoarece temperatura permite acest lucru. Instalatiile pe cablu functioneazã, iar pe pãrtia Bradul se poate schia pânã la ora 21.00 pentru cã functioneazã instalaþia de nocturnã.
Hotelirii spun cã se asteaptã la un numãr mare de turisti la acest sfârsit de sãptãmânã având în vedere cã este si Ziua Îndrãgostitilor, dar si faptul cã, în ultimele douã sãptãmâni, stratul de zãpadã a fost aproape inexistent din cauza temperaturilor prea ridicate pentru aceastã perioadã.

1 comment:

Anonymous said...

Ar fi foaaarte frumos sa functioneze nocturna pe Bradul pana la 21.00. Din pacate, de cele mai multe ori, nu functioneaza deloc, chiar daca sunt clienti !!!