Tuesday, February 24, 2009

Ziua fratilor Olaru

A fost o zi perfecta pentru fratii Olaru. Bogdan a castigat dramatic Slalomul juniorilor de la CN Schi Alpin. Fratele sau mai mare, Mihai, a castigat si el un Slalom, dar pe cel desfasurat in Poiana Brasov, in cadrul Campionatului Universitar la Schi Alpin. Maine, la Sinaia, se anunta un concurs tare pentrul schiul romanesc. La start se vor afla cele mai importante nume pe care le are tara noastra in acest sport: Edit Miklos, Iulia Craciun, Bianca si Sandra Narea, Kinga Bojthe, Reka Ferencz, Raluca Ionescu, Ioan Nan, Alexandru Barbu, Bogdan Barbu, Dragos Staicu, Mihai si Bogdan Olaru, Ioan Achiriloaie, Kunf Kopacz, Cristi Baciu, etc.

7 comments:

Anonymous said...

Kund!!!!ma nestiutorule !!!
si mai insirai si schorii de la Stana de Vale sau dela Clubul de schi din Pipera..!!!

Anonymous said...

Ti-a scapat faptul ca Edit Miklos a castigat Universitarele la fete ? sau ai obosit ?

Anonymous said...

..cine s-a mai clasat la universitare ? iar numai locurile unu ce relatrai sunt astea ?

Anonymous said...

1. Ar fi bine ca relatarile sa fie cat mai fidele (inclusiv in ortografierea numelor - o minima chestiune de respect si bun simt) si complete, adica sa vizeze fenomenele relatate si in ansamblu nu numai una-doua nume "preferate".
2. "Universitarele" de schi: s-au impartit participantii in categoria "legitimati oricand" (deci chiar si cu 3,5, 10 ani in urama, evident inactivi sportiv vorbind de atunci) si categoria celor care in viata lor nu au fost legitimati. Este o prima mare eroare ca inactivii sa fie in oala cu legitimatii la zi. A doua EROARE FUNDAMENTALA - pt. descurajeaza insasi ideea de baza a sportului universitar - admiti la astfel de concursuri universitaresportivi care, da, sunt studenti, dar practic PROFESIONISTI in ale schiului de performanta, petrecandu-si pe partii din Austria, Finlanda, Franta, Elvetia, Italia, Argentina, Chile, cam 8-9 luni din an (departe de viata studenteasca). Ce motivare sa mai gaseasca adevaratii studenti dar si schiori amatori buni daca sunt pusi sa concureze cu profesionistii?

Anonymous said...

Crede-ma tu cel care crezi ca schiorii astia stau 8-9 luni in Chile ca asta ar fi visul tuturor celor care fac schi in tara asta dar din pacate si cei mai ambitiosi si talentati sprijiniti doar de buzunarele parintilor au posibilitatea sa stea deabia o luna in Italia sau Austria si asta cu conditia sa-si faca de mancare nu la restaurant....federatia sponzorizeaza 2-3 schiori din care doar Edit a fost la Universitare. ea dealtfl fiind singura care poate sta pe zapada atat cat ar trebui sa stea un schior. de aici participarea cu speranta de a castiga ceva banuti sa maiu compenseze sacrificiile parintilor....!!!

Anonymous said...

ok. ideea este ca trebuie facute categoriile:
1.studenti - sportivi de performanta legitimati in prezent
2.studenti - nelegitimati in prezent, cu conditia suplimentara sa fi trecut un numar specificat de sezoane (sa zicem doua) de la momentul unei eventuale ultime legitimari.

In rest, asa este cum zici. Nimanui nu i se asigura in Romania conditii financiare care sa sprijine performanta in schi. Efortul parintilor este laudabil, dar din pacate insuficient, deci pana la urma inutil, doar ca se trezesc cu imense gauri in buget si pana la urma se intreaba si ei...ce rost a avut?

Anonymous said...

... atunci cand ne intrebam ce rost a avut incercam sa retraim cateva victorii si ne consolam ca copilul nostru a stat la soare in munti si nu prin baruri in fum de tigara , si-apoi la scoala care se face azi ...