Wednesday, March 11, 2009

Campionatul National de Dry Tooling

Clubul Sportiv Montan Altitudine organizeaza, in parteneriat cu Federatia Romana de Alpinism si Escalada si cu Primaria Rasnov in zilele de sambata si duminica, 14 si 15 martie 2009, Campionatul National de Dry Tooling etapa a doua - Rasnov care se va desfasura chiar in Cetatea Medievala Rasnov.

Week-end ul acesta, in Cetatea Mediavala Rasnov, pentru prima oara in Romania intr-o astfel de locatie, se va organiza cea de-a doua etapa a Campionatului National de Dry Tooling. Printre competitori se vor regasi cei mai buni cataratori romani dar si sportivi straini de talie prezenti in top ten la Ice Climbing World Cup­­ 2009.

Dry tooling-ul este disciplina sportiva a alpinismului ce consta in escalada pe structuri naturale sau artificiale utilizand echipament specific catararii pe gheata sau mixte: pioleti tehnici si coltari. In acest fel, dry tooling-ul ca disciplina sportiva se impune printr-un inalt nivel tehnic dar si o spectaculozitate foarte mare in conditii de siguranta.

Structura pe care se desfasoara competitia este o structura artificiala construita special pentru aceasta competitie, configuratia spatiala permitand trasarea de trasee de mare dificultate, datorita inaltimii si dezvoltarii acesteia rezultand parcursuri in lungime de 14- 16m.

Adiacent concursului, invitatii speciali Dl. David Neacsu – tocmai revenit de pe cel mai inalt varf din Antarctica si Crina COCO Popescu - cea mai tanara alpinista din lume pe Aconcagua - ruta Traverseul Ghetarului Polonez vor organiza prezentari ale celor mai recente expeditii alpine alaturi de ceilalti invitati.

Programul de desfasurare a Campionatul National de Dry Tooling
Calificari – sambata 14.03. orele 11.
Conferinta de presa – sambata 14.03 orele 18.
Prezentari invitati speciali – sambata 14.03 orele 19.
Finala – duminica 15.03 orele 11.
Festivitate de premiere – duminica 15.03 orele 13.

No comments: