Thursday, March 12, 2009

FRHG vrea ca jucãtorii sã nu mai fie suspendati dacã refuzã convocarea, dar sã fie "stranieri"

Conducerea Federatiei Române de Hochei pe Gheatã intenþioneazã sã renunte la suspendarea jucãtorilor care vor refuza sã rãspundã convocãrii la echipa nationalã, în schimb acestia vor avea statutul jucãtorilor strãini, informeazã surse din cadrul federatiei.
Actualul regulament prevede cã un jucãtor care nu rãspunde la convocarea fãcutã de antrenorul echipei nationale, poate fi sanctionat cu minim trei etape si maxim sase luni de suspendare, dar în cazul în care propunerea - fãcutã de presedintele Federatiei Române de Hochei pe Gheatã, Tanczos Barna - va fi adoptatã, jucãtorul nu va mai fi suspendat, însã va fi considerat "stranier".
Contactat telefonic, patronul HC Csikszereda, Janos Kurko, a declarat cã cei din conducerea Federatiei Române de Hochei pe Gheatã se comportã ca un copil supãrat. "Este o mãsurã aiurea în cazul în care se va vota. E o prostie si mã vãd nevoit sã repet cã ceea ce se întâmplã la Federatia Românã de Hochei nu are nici o legãturã cu sportul si cu hocheiul. Familia hocheiului nu e una si acelasi lucru cu politicul. La ora actualã, federatia se comportã ca un copil supãrat cãruia nu i-ai dat bomboane. Nu pot sã-si arate muschii la jucãtori, pentru cã si ei îsi pot arãta muschii si atunci nu se stie. S-ar putea sã aibã alte surprize. Jucãtorii care vin la nationalã sã nu nimereascã poarta sau sã nu poatã sã intercepteze o pasã de la un adversar", a spus Kurko.
Janos Kurko a afirmat cã nici un jucãtor de la HC Csikszereda nu va merge la lotul national dacã federatia nu va încheia asigurãri individuale. "Federatia Românã de Hochei pe Gheatã sã uite cã jucãtorii vor mai merge la lot fãrã asigurãri. Ceea ce s-a întâmplat cu Arpad Mihaly este ridicol. Eu plãtesc salariile jucãtorilor si când ei sunt la lot si nu-mi convine ca ei sã meargã la lot, fãrã asigurare, si sã revinã de acolo accidentati. La ultima actiune a echipei nationale am dat 11 jucãtori la lot plus alti 12 pentru un meci, dar jucãtorii de la Sport Club, care este club departamental, au fost menajati. Ori îi menajezi pe toti, ori îi convoci pe toti", a precizat oficialul clubului HC Csikszereda.

No comments: