Friday, March 6, 2009

Patru pârtii din statiunea prahoveanã Sinaia, închise din cauza riscului de avalansã

Patru dintre pârtiile din statiunea prahoveanã Sinaia au fost închise, începând de azi, din cauza riscului de producere a unor avalanse, turistii fiind informati asupra acestei decizii a autoritãtilor prin afise puse la instalatiile de transport pe cablu.
Primãria orasului Sinaia a anuntat, azi, cã pârtiile Carp, Papagal, Târle si Drum de Varã sunt închise în perioada azi 6 martie - sâmbãtã 7 martie din cauza riscului crescut de producere a unor avalanse în Masivul Bucegi. Turistii sunt informati asupra acestei decizii a administratorilor pârtiilor prin anunturi amplasate la mijloacele de transport pe cablu.
Autoritãtile locale din Sinaia fac un apel cãtre turistii care vor sã plece în drumetii montane în aceastã perioadã sã se echipeze corespunzãtor si sã anunte din timp Serviciul Salvamont dacã se confruntã cu probleme în cazul în care urcã pe munte.
Jandarmii montani au anuntat, în urmã cu douã zile, cã, având în vedere precipitatiile si încãlzirea vremii pe mai toate traseele montane din Bucegi, existã pericol însemnat de producere a unor avalanse.
În urmã cu aproximativ o sãptãmânã un tânãr din Constanta si-a pierdut viata, dupã ce a fost surprins de o avalansã în timp ce cobora cu snowboard-ul în zona pârtiei Drum de Varã din Sinaia. Prietena tânãrului, care a coborât înaintea lui, a anuntat abia dupã patru ore disparitia acestuia, iar în aceste conditii interventia a fost mult prea târzie pentru ca tânãrul sã fi avut sanse sã fie gãsit în viatã, au afirmat reprezentantii Primãriei Sinaia.

No comments: