Thursday, March 12, 2009

Kurko: "Nu a fost ziua noastrã"

Patronul HC Csikszereda, Janos Kurko, a declarat, azi, cã una din cauzele care a dus la înfrângerea din partida cu SC Miercurea Ciuc, prima a finalei campionatului national de hochei pe gheatã, ar putea fi oboseala fizicã si mentalã a jucãtorilor.
"Nu a fost ziua noastrã si, în plus, nu toti au reactionat cum trebuia. Am fãcut greseli care se vor rãsfrânge si asupra meciului viitor, dupã ce Saluga a lovit un jucãtor dupã fluierul arbitrului. Una peste alta, mergem mai departe, nu e o tragedie cã am pierdut, si nici nu se pune problema sã nu câstigãm titlul. Jucãtorii sunt obositi, atât mental, cât si fizic, pentru cã a fost un sezon lung si greu. Trebuie sã ne revenim pentru meciurile viitoare", a spus Kurko.
Janos Kurko a precizat cã partida nu a fost decisã de arbitri. "Nu se pune problema ca meciul sã fi fost decis de arbitri, dar au fãcut greseli si ei. Din pãcate, hocheiul românesc a pierdut un om important. E vorba de Mihai Covaliu, fostul presedinte al Comisiei Centrale a Arbitrilor. A fost cel mai corect si profesionist om din arbitrajul românesc de dupã 1989. În loc sã se facã eforturi mari ca sã fie mentinut, a fost determinat sã plece", a mentionat oficialul clubului din Miercurea Ciuc.
Formatia Sport Club Miercurea Ciuc a învins, asearã, cu scorul de 6-4 (2-1, 1-2, 3-1), echipa HC Csikszereda, consideratã gazdã, în primul meci al finalei campionatului national de hochei pe gheatã. Urmãtorul meci al finalei se va disputa sâmbãtã, de la ora 15.30, partidã în care Sport Club Miercurea Ciuc este consideratã gazdã.

No comments: