Monday, May 18, 2009

Actiune de ecologizare pe Rarãu

Elevii jandarmi din cadrul scolii Militare de Subofiteri Jandarmi Fãlticeni au participat, la sfârsitul sãptãmânii trecute, la o actiune de salubrizare în Masivul Rarãu.
Purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului Judetean de Jandarmi (IJJ) Suceava, Bogdan Cornaci, a declarat, azi, cã elevii jandarmi au desfãsurat o actiune de ecologizare si au învãtat, totodatã, misiunile jandarmilor montani.
Sâmbãtã si duminicã, 55 de elevi si cadre ale scolii Militare de Subofiteri Jandarmi Fãlticeni au plecat într-o drumetie în Masivul Rarãu, activitate organizatã cu sprijinul IJJ Suceava.
O patrulã de jandarmi din cadrul Postului de Jandarmi Montan Câmpulung Moldovenesc a însotit grupul de elevi si le-a oferit detalii privind misiunile pe care le desfãsoarã.
Ajunsi la cabana Rarãu, îndrumati de administrator si seful Serviciului Salvamont Câmpulung Moldovenesc, elevii s-au dotat cu saci menajeri si au plecat sã colecteze gunoaiele, lãsate în urmã de regulã de turisti.
Actiunea s-a desfãsurat în zonele de acces spre cabana Rarãu si spre Piatra Soimului.
Cornaci a spus cã astfel de actiuni se vor mai organiza si doresc, totodatã, sã sensibilizeze cetãtenii în sensul cã, pentru a ne simti bine în naturã, trebuie sã o protejãm, primul pas fiind de a lãsa curat în urma noastrã.

No comments: