Thursday, May 14, 2009

Adventure Wildlife - turism în arii protejate

"Adventure Wildlife" este proiectul prin care autoritãtile covãsnene încearcã sã atragã turistii în cele mai sãlbatice si spectaculoase zone din judet, aflate în spatii protejate, proiect ce va fi lansat în mai în cadrul Zilelor turismului covãsnean.
Initiatorul proiectului este vicepresedintele Consiliului Judetean, Demeter Janos, care a avut ca sursã de inspiratie fauna extrem de bogatã, atât în ce priveste numãrul si diversitatea speciilor de animale, cât si peisajele naturale de o frumusete aparte, cum ar fi cele din Cheile Vârghisului ori Mestecãnisul de la Reci, care meritã sã fie incluse în circuitele turistice nationale si internationale.
"Practic, dorim sã amenajãm mai multe foisoare de observatie pentru ca turistii sã poatã vedea animalele sãlbatice în mediul lor natural. Pentru cei care au vãzut un cerb sau un urs numai la televizor va fi o experientã unicã", a declarat Demeter Janos.
El a mai adãugat cã turistii se vor putea întoarce acasã si cu trofee, obtinute nu cu pusca, ci cu aparatele de fotografiat si filmat.
De asemenea, vor fi amenajate mai multe centre de prezentare a potentialului natural al judetului pentru a stimula interesul cât mai multor turisti de a-si petrece week-end-urile si concediile în acest judet.
Proiectul este estimat la 1,7 milioane de euro, iar autoritãtile locale sperã sã obtinã aceastã sumã prin intermediul Programului Operational Sectorial de Mediu.
Zilele turismului covãsnean, ajunse la cea de-a IX-a editie, vor începe pe 22 mai a.c cu seminarul "Omul si natura - armonia verde", ce va avea loc în incinta Mestecãnisului de la Reci.
Printre invitati se aflã ministrul Turismului, Elena Udrea, reprezentanti ai rezervatiilor nationale Retezat si Delta Dunãrii, precum si alti specialisti în domeniul turismului din Ungaria, Suedia, Elvetia si România, inclusiv de la cunoscuta revistã National Geographic.
În zilele de 23 si 24 mai vor avea loc Parada Cârnatilor la Sfântu Gheorghe, respectiv - un târg al mestesugarilor traditionali la Pivnita Uriasului, lângã localitatea Moacsa.

No comments: