Monday, May 4, 2009

Târg de turism montan

Un târg de turism montan intitulat "Mocãnita" si-a deschis, azi, portile la Casa de Culturã a Studentilor (CCS), în cadrul manifestãrii "Zi-le de turism!" initiate de Organizatia Studentilor pentru Turism (OST).
Timp de patru zile, în cadrul Zilelor Turismului, studentii vor putea vizita gratis Muzeul Universitãtii, Muzeul Farmaciei, Muzeul de Speologie si Muzeul Etnografic, vor participa la conferinte în care se va vorbi despre tehnicile de supravietuire în cazul unui accident montan, vor avea loc demonstratii practice, precum si un concurs de "Treasure hunt", în care sase echipe formate din trei-cinci competitori vor fi îndrumate spre nouã obiective, pentru a îndeplini sarcini hazlii. Câstigãtorii vor fi premiati de ceainãria Yume si de Iulius Mall. Cei ce doresc sã se înscrie la concurs trebuie sã trimitã un e-mail, pânã marti, 5 mai, pe adresa treasurehuntost@yahoo.com, precizând componenta echipei si datele lor de contact.
La târgul de la CCS participã Clubul Alpin Român, Salvamont Cluj, Clubul de Cicloturism "Napoca", Extreme Zone Adventure, precum si alte cluburi de profil.
Manifestarea este un bun prilej pentru împãtimitii de alpinism, rafting, kayaking si sporturi extreme pentru a se informa despre activitãtile cluburilor de profil. De asemenea, amatorii pot opta pentru calitatea de membru permanent al unuia sau altuia dintre cluburi. Târgul pune la dispozitia vizitatorilor atractive oferte de vacante si excursii pe munte. Joi, în ultima zi a târgului, va fi organizatã o tombolã cu premii surprizã pentru vizitatori.
Azi si maine, între orele 14 si 20, în Sala 22 a CCS sunt programate conferinte si cursuri interactive pe teme de tehnici de supravietuire, dar si prezentãri de echipamente de alpinism, rafting si de prim-ajutor pe munte.
Totodatã, studentii vor avea ocazia sã descopere cum se desfãsoarã activitatea într-o agentie de turism, într-un mini-internship oferit de Agentia Accord.
Tinerii sunt invitati, miercuri, la ora 18,00, la Facultatea de Stiinte Economice, la masa rotundã "România e ineditã. O cunosti?", unde membrii OST vor prezenta zone mai putin cunoscute din România, dar cu potential turistic ridicat. Punctul de atractie al manifestãrii îl va reprezenta înregistrãrile audio si video cu povestile zonelor prezentate, povesti spuse chiar de localnici.

No comments: