Monday, May 18, 2009

Pa, schi!

Cupa Mălinului, concursul de free-ri­de ţinut în week-end în Masivul Bucegi, a consfinţit sfârşitul sezonului de schi în ţara noastră.
Marea şi muntele, două decoruri to­tal diferite, s-au duelat în acest week-end. Pe Li­to­ral nu au fost mai mult de 24 de gra­de, dar lumea a în­drăznit să meargă la plajă, în vreme ce sus, în Masivul Bu­cegi, la 2.490 de metri altitudine, s-a ţinut concursul de free-ride Cupa Mălinului.

SENZAŢII TARI!
Într-o ţară în care arbitrii sunt în plin scandal, organizatorul eveni­men­tului a luat o decizie prin care a încercat să dovedească transparenţă şi obiectivitate maximă în alegerea câştigătorilor. Astfel, două nume gre­le ale fenomenului, Mişu Stoica şi Ion Trandafir, s-au aşezat bătrâneşte cu fundul pe marginea prăpastiei şi au început să dea note.

Evident, concu­renţii, care cu schiurile late, care cu plă­cile pregătite mai mult pentru im­pactul cu stâncile decât pentru o alu­necare peste zăpada apoasă şi moale, au ezitat să pornească pe vale atunci când au descoperit că panta pe care trebuie să coboare este deosebit de abruptă. Nu au lipsit căzăturile, dar echipamentul de protecţie i-a salvat, pe toţi. Unul a pornit tare, a cules aplauze, dar nu a apucat să se bucure de ele, pentru că imediat s-a izbit cu capul de o stâncă. Şi asta a fost doar încălzirea, pentru că la puţin timp du­pă el a venit un alt concurent cu elan muncitoresc care a îmbrăţi-şat fără voia sa, aceeaşi bucată de piatră. S-a ales cu o sperietură atât de serioa­să, încât abia mai putea să stea în picioare.

Un obişnuit al concursurilor de acest gen, Mihai Ţirea, a fost desemnat câştigător în proba de schi. În urmă cu doi ani, el s-a clasat pe locul al doilea, poziţie care acum i-a re­ve­nit lui Laszlo Gebefugi, antrenor la sec­ţia de schi alpin a clubului PC Cluj-Napoca. Kehaian Garbis a venit pe lo­cul al treilea. Considerată drept fa­vo­rită, Luciana Neacşu nu a prins nici măcar un loc pe podium. Graba strică treaba. Ea a urcat cu telecabina din Buşteni până la Babele fără să mai stea la coadă. Astfel, locul I i-a revenit Dianei Ghiuzbaian, urmată în clasament de Andreea Biro şi de Emma Ersek.

La snowboard, Dodo Gabor, Costin Becheanu şi Vlăduţ Voinescu, ultimul cunoscut de toată lumea din concursurile de free-style, au urcat pe podiumul băieţilor. A lipsit, în mod surprinzător, Viorel Corbu, din Buşteni. Cele mai bune fete au fost, în ordine: Sonia Nicolau, Paula Şeicaru şi Nicol Shaerer.

No comments: