Wednesday, May 27, 2009

CJ Brasov are un masterplan de dezvoltare turisticã, proiectul necesitã investitii de 80 milioane euro

O firmã de consultantã turisticã din Spania a elaborat, pentru Consiliul Judetean (CJ) Brasov, un masterplan care va sta la baza dezvoltãtii turismului în judet, proiectul necesitând investitii de aproape 80 de milioane de euro.
"Acest masterplan va fi plãtit cu 40.000 de euro de la Consiliul Judetean. Pentru reabilitarea obiectivelor turistice vom atrage fonduri europene de aproximativ 80 de milioane de euro", a declarat, azi, presedintele CJ Brasov, Aristotel Cãncescu.
Masterplanul de Dezvoltare a Turismului Cultural, realizat de firma E -Cultura, inventariazã 150 de obiective de patrimoniu si 75 de resurse nemateriale, respectiv festivaluri, actiuni culturale si mãrci.
"Ceea ce am gãsit este mai mult decât suficient pentru a transforma Brasovul într-o destinatie turisticã culturalã", a afirmat Jose Maria Gimeno Valero, reprezentat al E-Cultura.
Din planul cultural turistic va face parte un circuit al bisericilor fortificate saxone din judet, în numãr de 42, care vor fi renovate si consolidate, cât si un circuit al castelelor si cetãtilor, cu fortificatiile de la Bran, Râsnov, Fãgãras, Rupea, dar si altele mai putin cunoscute, cum este cetatea feudalã de la Breaza, atribuitã lui Negru Vodã, sau castelul Sükösd-Bethlen de la Racos.

No comments: