Thursday, May 14, 2009

Bazã sportivã în Muntii Cãlimani, la cota 1.500

Ministrul Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ritzi, va efectua, maine, o vizitã în zona de nord a muntilor Cãlimani, unde, la cota 1.500, autoritãtile sucevene intentioneazã sã construiascã o bazã modernã pentru sporturile de iarnã.
Presedintele Consiliului Judetean (CJ) Suceava, Gheorghe Flutur, a declarat, azi, cã ministrul Monica Iacob Ritzi va participa în cursul diminetii de vineri la o întâlnire cu primarii din judet, cãrora le va explica descentralizarea domeniului de care rãspunde.
Totodatã, ministrul va vizita Liceul cu Program Sportiv din Suceava, baza sportivã a Clubului municipal din Suceava, cea a Universitãtii ''Stefan cel Mare" Suceava si se va întâlni cu echipa de handbal masculin CSU Bucovina, ce a ajuns în finala Challenge Cup, urmând sã discute cu autoritãtile sucevene despre înfiintarea unui centru de performantã pentru handbal masculin. Ritzi va pleca, apoi, la Vatra Dornei, unde va vizita Clubul Sporturilor de Iarnã, dupã care va merge în muntii Cãlimani, unde autoritãtile sucevene intentioneazã sã înfiinþeze o bazã sportivã pentru sporturi de iarnã, la cota 1.500.
Flutur a precizat cã existã depus un proiect pentru aceastã bazã sportivã modernã, la cota 1.500, pe zona de nord a muntilor Cãlimani.
De asemenea, la Vatra Dornei este asteptat maine si ministrul Finantelor, Gheorghe Pogea, care urmeazã sã se întâlneascã la sediul primãriei cu oameni de afaceri din judet.
Pogea va avea, maine dimineata, la Suceava, o întâlnire cu primarii suceveni, cu care va discuta atât despre descentralizarea ministerelor, cât si despre deblocarea proiectului judetean de utilitãti.
La Vatra Dornei, Pogea va vizita si baza de tratament, în vederea identificãrii solutiilor pentru dezvoltarea turismului balnear în zonã.

No comments: