Sunday, May 31, 2009

Ciobanul rãtãcit în Masivul Leaota, din cauza viscolului, a fost reperat

Ciobanul rãtãcit în Masivul Leaota, din cauza viscolului, a fost reperat de cãtre salvamontistii din Câmpulung Muscel, azi dimineatã, dupã ce acesta a ajuns la stâna la care a înnoptat colegul sãu de care se pierduse.
Potrivit sefului Salvamont Câmpulung Muscel, Puiu Holbosan, viscolul si ninsoarea au încetat, astfel cã salvamontistii au putut relua, azi dimineatã, cãutarea ciobanului rãtãcit în Masivul Leaota.
"Am plecat toatã echipa Salvamont de la Câmpulung Muscel în cãutarea bãrbatului, iar la un moment dat am fost sunati de cãtre ciobanul care se rãtãcise si el si care a înnoptat la o stânã cã celãlalt bãrbat, care este socrul sãu, a ajuns si el la stânã. Ciobanul rãtãcit ne-a spus cã s-a adãpostit în aceastã noapte la o altã stânã, iar în aceastã dimineatã a plecat spre Padina", a spus Holbosan.
El a precizat cã cei doi ciobani sunt în stare bunã si cã urmeazã sã plece cu animalele spre destinatie, respectiv o stânã din zona Padina din Bucegi.
Salvamontistii montani îi avertizeazã pe turisti sã nu se aventureze pe traseele de la o altitudine mai mare de 1.500 de metri deoarece existã pericol de avalansã, în conditiile în care a nins, iar stratul nou de zãpadã nu are aderentã.
Salvamontistii din Dâmbovita, Arges si Brasov au cãutat, asearã, doi ciobani care s-au rãtãcit din cauza viscolului în Masivul Leaota, unul dintre ei reusind sã se adãposteascã, în timp ce al doilea nu fusese gãsit, operatiunile de cãutare fiind sistate din cauza ninsorii puternice.
Potrivit sefului Salvamont Câmpulung Muscel, Puiu Holbosan, cei doi ciobani, care se deplasau dinspre localitatea Stoenesti spre Padina, s-au despãrtit la un moment dat, iar din cauza viscolului puternic au gresit potecile. Unul dintre ciobani reusise sã ajungã la o stânã, unde s-a adãpostit, fiind sfãtuit telefonic de cãtre salvamontisti sã rãmânã acolo peste noapte.

No comments: