Monday, May 4, 2009

Cros în memoria profesorului Adrian Ghioca

Primãria orasului Sinaia organizeazã, azi, de Ziua Nationalã a Inimii, a IV-a editie a Crosului "Adrian Ghioca".
La concurs s-au înscris peste o sutã de persoane care au domiciliul stabil în oras si elevi, indiferent de domiciliu.
"Mã bucurã faptul cã am initiat câteva evenimente pe care am reusit sã le organizãm în fiecare an si care au deja traditie în orasul nostru. La Sinaia, marcãm Ziua Nationalã a Inimii prin organizarea acestui cros, în memoria profesorului Adrian Ghioca. Participarea numeroasã din fiecare an demonstreazã cã aceastã zi este asteptatã de sinãieni si îi felicit cã aleg sã facã miscare pentru sãnãtatea lor", a declarat primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea.
Participantii vor concura pe douã categorii: femei si bãrbati si pe nouã categorii de vârste: prima fiind categoria pânã la 10 ani; iar ultima la peste 70 ani.
Traseul a fost împãrtit astfel: cei cu vârste pânã la 15 ani si peste 41 ani vor primi startul de la hotelul International, iar ceilalti- de la "Colegiul Mihail Cantacuzino", finisul fiind la intrarea în parcul "Dimitrie Ghica".
Câstigãtorii vor fi premiati la finalul crosului, premiile constând în diplome, medalii si bani.
Pentru buna desfãsurare a concursului s-a cerut sprijinul Politiei Rutiere, Politiei Comunitare, Jandarmeriei si Serviciului de Ambulantã.
Pe durata crosului, se urmãreste minimalizarea aglomerãrii traficului prin oprirea circulatiei pe traseu cu putin timp înainte de începerea acestuia. Crosul se va desfãsura pe un singur sens de circulatie dinspre Bucuresti spre Brasov.
În fiecare an, pe 4 mai, de Ziua Nationalã a Inimii, Primãria Sinaia aduce un omagiu celui care a fost remarcabilul profesor de matematicã, director al colegiului din localitate, consilier local si un om minunat, Adrian Ghioca, decedat în 2004, în urma unui infarct.

No comments: