Wednesday, May 13, 2009

Statiune turisticã de lux, la 30 de km de Brasov

Judetul Brasov va putea avea, peste sase ani, la 30 de km de municipiul resedintã de judet, o statiune turisticã de lux, care se va construi la poalele masivului Ciucas. Statiunea se va numi "Carpatica", va fi amplasatã în zona Dãlghiu din masivul Ciucas, pe un teren pus la dispozitie de primãria Tãrlungeni, localitate care se aflã la o distantã de 17 km de zona în care se va construi statiunea.
Primarul localitãtii Tãrlungeni, Iosif Kiss, a precizat cã, pe lângã investitorii americani, între care se aflã si jucãtorul de golf Tiger Woods, parte în acest proiect este si Consiliul Local Brasov, care va pune la dispozitie o suprafaþã de 600 ha. de pãdure, pentru amplasarea celor 14 pârtii de schi care se vor construi în statiune.
"Deocamdatã, la acest proiect s-a realizat Planul Urbanistic General, am obtinut avizul de mediu, iar acum se lucreazã la Planul Urbanistic Zonal, care se va finaliza în urmãtoarele 2-3 luni.
Probabil cã la toamnã vom începe lucrãrile la infrastructurã si apoi celelalte constructii. Dezvoltatorii imobiliari ai acestei investitii si finantatorii se vor întâlni sãptãmâna viitoare la Geneva, pentru a pune la punct o serie de detalii în legãturã cu proiectul. Pânã acum s-au investit deja 2,5 milioane de euro pentru studii, avize si alte documente, iar în bugetul primãriei Tãrlungeni a intrat suma de 200.000 de euro, în urma contractelor încheiat", a spus primarul, care a adãugat cã aceastã investitie va reprezenta un câstig imens pentru localitatea Tãrlungeni, atât din perspectiva taxelor si a impozitelor care vor fi plãtite la bugetul local, cât si al locurilor de muncã ce vor fi create.
Viitoarea statiune turisticã va avea 14 pârtii de schi, un hotel de lux de cinci stele cu 300 de camere, alte câteva de trei si patru stele, vile si apartamente de lux, sãli de conferinte, sãli de sport si alte facilitãti pentru turisti. Investitorii se gândesc si la construirea unei piste pentru Formula III, astfel încât statiunea sã functioneze la maximum pe tot parcursul anului.
Investitia totalã s-ar ridica la suma de 2,5 miliarde euro.

No comments: