Tuesday, May 19, 2009

Primãria Sinaia vrea sã cumpere o instalatie de telescaun, cu circa patru milioane de euro

Primãria Sinaia intentioneazã sã cumpere, cu 3,97 milioane de euro, o instalatie de transport pe cablu de tip telescaun, pentru zona de schi Valea Soarelui.
Telescaunul va avea o capacitate de patru locuri, va fi acoperit si va functiona în statiunea Sinaia, de la cota 1.785 pânã la cota 2.080.
"În vederea îmbunãtãtirii infrastructurii turistice din Sinaia si a pregãtirii Festivalului Olimpic pentru Tineretul European din 2013, si tinând cont de faptul cã prin acest proiect se realizeazã infrastructura necesarã sustinerii probelor de schi si snowboard din cadrul festivalului, s-a identificat ca oportunitate dotarea pârtiilor din Valea Soarelui cu instalatie de transport pe cablu, tip telescaun. Prin aceastã achizitie, turistii vor avea mai multe posibilitãti de coborâre, astfel încât sã poatã folosi pentru agrement pârtiile din Valea Soarelui si Valea Dorului", a declarat, azi primarul orasului Sinaia, Vlad Oprea.
El a adãugat cã Guvernul a aprobat, printr-o hotãrâre, alocarea unei sume de 9,5 milioane de lei pentru administratia localã din Sinaia, în completarea surselor proprii, cu scopul finantãrii proiectelor de investitii în turism pe 2009.
Licitatia pentru achizitia telescaunului va avea loc pe 10 iunie. Lucrãrile de constructie ar urma sã fie initiate în luna iulie si sã fie finalizate în ianuarie 2010.
"Având în vedere cã finantarea se va face pe etapele de executie, în functie de sumele alocate de la bugetul de stat si cel local, este posibil ca termenul de finalizare sã fie prelungit", a spus Oprea.
Pentru a participa la licitatie, firmele trebuie sã demonstreze cã au înregistrat în ultimii trei ani afaceri de peste 50 milioane de lei si profit. Totodatã, contractul prevede o garantie de 330.000 lei din partea ofertantilor.
Achizitia face parte din proiectul "Dezvoltarea zonei turistice Sinaia-Perla Carpatilor".

No comments: