Wednesday, May 27, 2009

Incendiu de pãdure în Muntii Bârgãului

Zeci de sãteni din comuna Tiha Bârgãului si pompieri încearcã, de mai bine de 24 ore, sã stingã un incendiu de pãdure izbucnit pe Valea Tureacului în Muntii Bârgãului, care a cuprins câteva hectare de vegetatie.
Chiar dacã incendiul a fost localizat ieri dimineata, autoritãtile locale din comuna Tiha Bârgãului au apelat la echipajele de pompieri ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgentã Bistrita-Nãsãud (ISU BN) abia azi, când si-au dat seama cã situatia a scãpat de sub control.
Sãtenii si pompierii voluntari din Tiha Bârgãului s-au chinuit o zi întreagã sã opreascã incendiul izbucnit într-o pãdure secularã de fag, aflatã într-o zonã stâncoasã si greu accesibilã, dar nu au reusit sã stingã flãcãrile.
Azi, douã echipaje de interventie ale ISU BN s-au deplasat în zonã, principalul scop fiind acela de a izola incendiul si a de nu permite ca flãcãrile sã ajungã la plantatia tânãrã de fagi din apropiere. Interventia pompierilor este în curs de derulare, motiv pentru care nu se cunoaste cauza incendiului si paguba produsã.

No comments: