Monday, May 18, 2009

Rasmussen si Kohl fac obiectul unei anchete penale pentru trafic de substante dopante

Cilcistul danez Michael Rasmussen si rutierul austriac Bernhard Kohl fac obiectul unei anchete penale pentru trafic de substante dopante, la fel ca si schiorul Christian Hoffmann, a anuntat, azi, parchetul din Viena.
Cei trei sportivi sunt suspectati cã au facilitat altor atleti sã utilizeze o centrifugã pentru dopaj sangvin, pe care au cumpãrat-o împreunã cu managerul Stefan Matschiner, deja inculpat în acest caz.
"Investigãm toate persoanele asociate cu achizitionarea acestei masini si care sunt susceptibile de a fi complice la dopajul sangvin al altor persoane", a spus purtãtorul de cuvânt al parchetului, Gerhard Jarosch.
Stefan Matschiner si cei trei sportivi sunt suspectati cã au încercat în acest fel sã amortizeze costul de achizitie al respectivului dispozitiv.
Montat initial la domiciliu managerului în Austria, aparatul, care permite prepararea de sânge concentrat pentru autotransfuzie, a fost apoi mutat la Budapesta, acolo unde a fost descoperit de anchetatori.
Bernard Kohl, deposedat de titlul de cel mai bun cãtãrãtor si de locul 3 din Turul Frantei 2008 dupã ce a fost condamnatã de dopaj cu EPO CERA, a recunoscut cã a utilizat acest aparat.
Christian Hoffmann a negat categoric aceste acuzatii, la fel ca si Michael Rasmussen, ciclist exclus din Turul Franþei 2007 dupã ce s-a sustras unui control antidoping
Inculpat deja în acest caz, Stefan Matschiner a fost pus în libertate la 7 mai dupã ce a fost închis timp de mai mult de cinci sãptãmâni.

No comments: