Friday, March 6, 2009

Justitia francezã solicitã un an de închisoare cu suspendare pentru Dario Frigo la apel

Avocatul general al Curtii de apel din orasul Chambery a solicitat, ieri, un an de închisoare cu suspendare împotriva cicilistului italian Dario Frigo, care a fost arestat în iulie 2005, la Courchevel, într-o afacere de dopaj în timp ce participa la Turul Frantei.
Hotãrârea în acest caz va fi luatã la 23 aprilie. Ministerul public a confirmat în rechizitoriul sãu pedeapsa din prima instantã pentru sotia ciclistului italian, Susanna, de sase luni de închisoare cu suspendare.
În prima instantã, din septembrie 2008, Dario Frigo si sotia lui au fost condamnati de cãtre Tribunalul Penal din Albertville la sase luni de închisoare cu suspendare fiecare si o amendã 8.757 de euro. Sotii Frigo au înaintat recurs împotriva acestei decizii.
Avocatul general a solicitat, de asemenea, plata sumei simbolice de un euro ca daune cãtre Federatia Francezã de Ciclism.
La audieri, Dario Frigo nu a negat acuzatiile, dar a explicat cã a fost "victima sistemului" si a denuntat "un dopaj organizat în sânul echipei", potrivit cotidianului Dauphine Libere.
La 11 iulie 2005, Susanna Frigo a fost retinutã de vamesi pe autostrada A43, pentru cã transporta în masinã produse dopante. Dario Frigo a fost ridicat din camera sa de hotel de la Courchevel, a doua zi, în cea de-a 11-a etapã a Turului Frantei.

No comments: