Thursday, April 23, 2009

Diana Velicu: "Avem nevoie de sprijin financiar"
















Sezonul acesta, CSS Petrosani s-a remarcat la Campionatul National de Schi Alpin cu doua sportive: Sorina Sandu si Diana Velicu. Aceasta din urma a reprezentat Romania la Festivalul Olimpic al Tineretului European, competitie care a avut loc in Polonia. Chiar daca a fost intrecuta cu aproape o jumatate de minut, Velicu nu dezarmeaza si spera pana in ultima clipa ca va ajunge sa participe si la Jocurile Olimpice.





ESTI UNA DINTRE CELE MAI BUNE SCHIOARE LA NIVELUL TAU DE VARSTA. VEI AJUNGE VREODATA SA PARTICIPI LA JOCURILE OLIMPICE?





Tinand cont ca speranta moare ultima si cei mai buni sportivi tintesc mereu spre cel mai inalt varf, sper pana in ultima clipa ca voi putea participa si eu la o editie a Jocurilor Olimpice…





CARE PROBA DIN SCHIUL ALPIN ITI PLACE CEL MAI MULT?





Slalomul Urias! Mi-ar place sa particip si la Super G, dar din pacate la noi in tara nu se mai tin curse la aceasta proba. In plus, necesita foarte multa pregatire pe zapada, iar la noi in tara in ultimii ani nu a fost zapada decat 2-3 luni pe an, ceea ce este insuficient pentru pregatire. Sper sa ma pot antrena suficient in strainatate pentru a putea participa la probele mele favorite.





CE LE LIPSESTE SCHIORILOR ROMANI IN CLIPA DE FATA?





In primul rand, suportul financiar. Avem nevoie de sprijin financiar pentru a ne putea antrena in conditii mai bune. Datorita faptului ca perioada de iarna propice antrenamentelor este prea scurta la noi in tara, iar multi dintre noi nu avem resurse financiare suficiente pentru a ne antrena in strainatate, multora dintre noi ne lipseste pregatirea, iar multe valori se pierd pe parcurs datorita acestor lipsuri.





ESTI DE ACORD CU SCHIMBAREA NUMELUI STATIUNII PARING IN ALPINA PETROSANI?





Tinand cont ca masivul Parang este imens, iar ca zona turistica nu apartine doar Petrosaniului, o schimbare de nume este binevenita pentru a delimita acest spatiu si a asigura o deschidere spre nou ca atractie pentru turisti.





UNDE ITI PLACE SA SCHIEZI? IN PARING SAU LA STRAJA?





In ambele statiuni. La Straja schiez doar in week-end-uri, de distractie, iar in Parang ma antrenez.





SEZONUL ACESTA AI PARTICIPAT LA FESTIVALUL OLIMPIC AL TINERETULUI EUROPEAN, COMPETITIE CARE A AVUT LOC IN POLONIA. CUM SE SIMTE O SCHIOARE ATUNCI CAND ESTE INTRECUTA CU APROAPE O JUMATATE DE MINUT?





Nu m-am simtit foarte bine, dar datorita faptului ca nu am reusit sa ma antrenez suficient pe zapada, iar numarul de participare, 97, in concurs mi-a fost nefavorabil, iar conditiile meteo au fost si ele nefavorabile, cu zapada foarte mare si moale, nu am putut obtine rezultatul dorit.





REZULTATUL DE LA SZCZYRK ESTE CEL MAI UMILITOR DIN CARIERA TA?





Nu a fost cel mai umilitor deoarece a fost un concurs de alt nivel, participantii fiind cei mai buni din fiecare tara, cu o pregatire mult mai buna decat a mea.





DINTRE SCHIOARELE DIN ROMANIA, CARE ESTE CEA MAI BUNA LA PROBELE TEHNICE?





Sandra Narea. O admir, in schimb, foarte mult si pe Edit Miklos, dar ea este mai buna la probele de viteza.





LA CAMPIONATUL NATIONAL DE LA SINAIA ITI FUGEAU OCHII DUPA ACHIRILOAIE. CE ADMIRI LA EL?





Nu imi fugeau ochii dupa el. Suntem prieteni foarte buni, ne sustinem reciproc si tinem legatura permanent, chiar si in perioada de vara. Admir foarte mult la el curajul si ambitia pe care o are. Este de invidiat.

1 comment:

marcel bucuresti said...

La 30 de secunde ,intreb a participat la concurs de schi fond sau bitlon?f mult 30 de secunde din cate vad si eu la tv si mai citesc pe acest blog ca se vine si mai aproape de invingator.Citesc cu surprindere din ce mai multi shiori cer ajutor financiar. Nu vad cine ii poate ajuta daca nu se duc ei cu antrenori la toate usile firmelor cu renume din Romania,sau din zona lor .