Wednesday, April 29, 2009

"Park Fest" de 1 Mai, în Retezat

Prima editie a festivalului "Park Fest" se va desfãsura în zilele de 1 si 2 mai pe Platoul Soarelui, în localitatea hunedoreanã Clopotiva, din comuna Râu de Mori, nu departe de Parcul National Retezat, la peste 900 de metri altitudine.
"Moto-ul festivalului este <>, adicã nu lãsãm urme ale trecerii noastre prin naturã. Suntem decisi ca, dupã ce festivalul se va încheia, sã nu lãsãm nicio urmã de gunoi în aceastã zonã minunatã", a declarat, azi, Florina Crisan, responsabil relatii publice în cadrul Administratiei Parcului National Retezat (APNR).
Pe parcursul celor douã zile de festival vor fi organizate concursuri si demonstratii de skateboarding, curse cu bicicleta pe munte sau cu ATV-ul, întreceri de paintball, proiectii de filme cu tematicã ecologistã. Nu va lipsi o demonstratie de tunsori moderne fãcute în vârf de deal, pregãtitã de o tânãrã specializatã în acest domeniu.
"Se va face si grafitti pe teme eco, la 900 de metri înãltime. Pe ce se va desena? Este una dintre surprizele pregãtite si nu poate fi dezvãluitã pânã la festival", a adãugat reprezentanta APNR.
Totul va fi completat cu muzicã de bunã calitate, invitatii speciali ai festivalului fiind Aquasky, apreciati de organizatori ca unii dintre cei mai buni producãtori de breakbeat din lume.
Turistii care doresc sã îmbine evenimentele din cadrul festivalului cu excursiile se vor putea deplasa la Biserica Densus, din secolul XIII, cea mai veche din România, dar si la ruinele cetãtii romane de la Ulpia Traiana Sarmizegetusa, Cetatea Colt sau în Parcul National Retezat.
Asociatia de Turism Retezat va pune la dispozitia doritorilor biciclete pentru diferite deplasãri "eco" în împrejurimi.
Festivalul se doreste si o promovare a Parcului National Retezat în competitia "Cele sapte minuni naturale ale lumii". De aceea, administratia rezervatiei naturale va pune la dispozitia participantilor un laptop conectat la internet de pe care se va putea vota Parcul National Retezat pe site-ul oficial al Fundatiei New7Wonders. Scopul actiunii este ca Parcul sã câstige noi voturi si sã urce în clasamentul concursului cel putin pânã pe locul 11, ceea ce îi va asigura selectia pentru a doua etapã a competitiei, în luna iulie.
Organizatorii atrag atentia asupra faptului cã, în aceastã perioadã a anului, în zona Parcului National Retezat este frig noaptea si de aceea le recomandã celor interesaþi sã-si aducã îmbrãcãminte cãlduroasã si saci de dormit pentru iarnã.

No comments: