Tuesday, April 14, 2009

Festivalul Olimpic al Tineretului European

Contractul pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European, care se va organiza, în perioada 16-23 februarie 2013, la Brasov si pe Valea Prahovei, se va semna, joi, la primãria Brasov, în prezenta ministrului Tineretului si Sportului, Monica Iacob Ridzi, a reprezentantilor Comitetului Olimpic Român, a presedintelui comisei de organizare a evenimentului, precum si a primarilor oraselor Brasov, Predeal, Sinaia, Râsnov, Azuga si Busteni, unde vor avea loc probele sportive.
La Brasov se vor desfãsura festivitãtile de deschidere si închidere a Festivalului Olimpic al Tineretului European, dar si competitiile de hochei si patinaj.
Probele sportive la schi alpin se vor desfãsura la Sinaia, Busteni si Azuga, biatlonul si schi fond la Predeal, iar sãriturile de la trambulinã, la Râsnov.
La eveniment sunt asteptati 1700 de sportivi din toatã Europa si 300 de persoane din staff-ul participanþilor.
Hotãrârea pentru organizarea festivalului în România s-a luat noiembrie 2008, la Istambul, unde s-au desfãsurat lucrãrile celei de-a 37-a editii a Adunãrii Generale a Comitetelor Olimpice Europene. Pentru organizarea Festivalului Olimpic al Tineretului European din 2013 au candidat România si Norvegia. Norvegia s-a retras ulterior, România fiind singura candidatã pentru organizarea acestei competitii.

No comments: