Monday, April 27, 2009

Raluca Ionescu: "Din schi nu se poate trai"






Este una dintre schioarele care nu a iesit niciodata in fata. A stat mereu in umbra surorilor Bianca si Sandra Narea. Raluca Ionescu n-a participat in acest sezon la nici o cursa FIS, preferand sa-si canalizeze eforturile in alta directie.
DE CE AI RENUNTAT SA PARTICIPI LA CURSELE FIS IN ACEST SEZON?
Pentru prima oara, anul acesta am incercat sa faci si altceva. Primul motiv ar fi rezultatele internationale proaste din anii trecuti. Desi m-am antrenat in strainatate si am muncit destul de mult, rezultatele nu au venit. Atunci cand stii ca ai facut tot ceea ce ti-a stat in putiinta, dar nu ai si satisfactii dupa toata aceasta munca, inseamna ca ceva nu merge. Din pacate, rezulatele din tara nu m-au multumit si motivat indeajuns de mult incat sa mai incerc si sezonul acesta sa particip in strainatate. Un alt motiv este acela ca fiind in clasa a XII-a, am ales sa ma pregatesc pentru examenele care vor urma. Din pacate. din schi nu se poate trai in Romania si de aceea m-am orientat spre altceva.
SEZONUL TRECUT TE-AI PREGATIT ALATURI DE SURORILE NAREA SI DE IULIA CRACIUN. SEZONUL ACESTA DE CE TE-AI SEPARAT?
A fost alegerea mea de a ramane acasa si de a ma antrena, atat cat s-a putut, in Romania. Iulia oricum a plecat la alt club, deci de ea nu m-am separat eu, iar cu surorile Narea numai antrenamentele ar fi fost comune. Participarea la concursuri ar fi fost si anul acesta o dificultate avand in vedere diferenta de valoare si de categorie. Eu mai am inca doi ani de juniorat.
CATE ANTRENAMENTE AI FACUT IN ACEASTA IARNA?
Anul acesta m-am dat mai mult la liber pentru a nu-mi pierde alunecarea si pentru a nu uita ce am invatat anii trecuti. La antrenamentele in porti stau mult mai prost. Cred ca am facut vreo 10 zile Slalom si doar o zi de Slalom Urias.
LA CAMPIONATUL NATIONAL DE LA SINAIA, DUPA PROBA DE SLALOM URIAS A JUNIORILOR, ERAI FOARTE SUPARATA DIN CAUZA FAPTULUI CA AI PORNIT CRONOMETRUL DIN GRESEALA INAINTE DE START. POTI SA-MI SPUI EXACT DESPRE CE A FOST VORBA? Faptul ca am declansat cronometrul mai devreme nu a fost principalul motiv pentru rezultatul final. Adevarul este ca nu am evaluat corect nivelul la care ma aflam. Daca m-a dezavantajat ceva la aceasta cursa a fost traseul in partea superioara. ESTI IN CLASA A 12-A. CE VREI SA FACI DUPA TERMINAREA LICEULUI?
In principiu imi doresc sa ajung la Bucuresti. Voi sustine doua examene de admitere la doua facultati care nu au vreo legatura cu sportul. Dau doua examene pentru a avea mai multe sanse de a intra. Daca sansa nu-mi va surade, atunci mai exista optiunea de a face facultatea in Brasov.
TE-AU SURPRINS REZULTATELE INREGISTRATE LA CAMPIONATUL NATIONAL DE LA SINAIA?
Au fost multe surprize. In primul rand a fost vorba de participarea lui Edit Miklos. Apoi, titlurile castigate de Sandra Narea si Dragos Staicu, dar si clasarea lui Kund Kopacz pe locul al treilea in proba de Slalom Urias. Si nu in ultimul rand, faptul ca n-am castigat eu titlul national la Slalom Urias! Glumesc!!!
CARE ESTE CEA MAI BUNA SCHIOARE DIN ROMANIA LA PROBELE TEHNICE?
La probele tehnice, surorile Narea sunt cele mai bune. Sandra este cea mai buna slalomista, iar Bianca cea mai buna la Slalom Urias. Pacat ca Bianca nu a confirmat anul acesta la Campionatul National. Totusi, din rezultatele internationale rezulta ca asta ar fi situatia.

7 comments:

Anonymous said...

cele mai frumoase interviuri.....al Ralucai si al Biancai......fetele au bun simnt si nu sunt rupte de realitate.

Anonymous said...

:)))))))))))))))))))))

Anonymous said...

dada bunsimt? a sarit la gatu' lu; soso

Catalina said...

Felicitari, Raluca! chiar in umbra nu cred ca ai stat.nu cred c-ai trecut degeaba prin schi.medaliile obtinute dovedesc asta.
Si inca ceva...sunt persoane cu ceva rezultate in sport si atat! pe langa rezultatele astea,multe sau putine,obtinute de-a lungul anilor,tu esti cea mai buna si pe alte planuri. Nici asta nu o poate sti toata lumea. ideea e ca tu,Raluca ,esti si pentru sport,si pentru "carte",ca sa zic asa.
Nu cred c-am sa vad prea des sportivi cu rezultate excelente la scoala si nu numai,inscrisi si implicati in diferite cursuri si activitati.
Esti un exemplu pozitiv ! Si daca de maine nu mai poti schia,pe tine te ajuta capul si poti sa iti asiguri un alt viitor,datorita capacitatilor intelectuale pe care le ai.

Anonymous said...

Catalina draga...vezi ca se intelege ca sportivii sunt prosti! Nu ca as crede ca tu ai zice asta :))!
Narea Bianca

Anonymous said...

N-a sarit la gatul nimanui! Fata si-a sustinut punctul de vedere si are si dreptate! In schiul alpin, ca si in toate celelalte sporturi, exista o ierarhie care trebuie respectata!!!

Cata;ina said...

:) Nu am vrut sa sune asa. am vrut doar sa ii evidentiez ralucai niste calitati pe care le are si pe care nu multi i le stiu.cred ca merita sa fie apreciata!
imi pare rau oricum ca am lasat loc interpretarilor ,nu asta mi-a fost intentia!