Wednesday, April 1, 2009

Unde este solidaritatea schiorilor?

Ioana Pau, o brasoveanca stabilita de multi ani in Austria, a avut ideea de a-i indemna pe oameni sa doneze bani pentru ca Edit Miklos sa poata participa la ultimele curse de coborare ale acestui sezon. "Am strans 45 de lei. Mi i-a trimis Mihnea Nistoran. Nu stiu cine este si nici de unde este", a declarat Edit Miklos. Solidaritatea s-a dovedit si de aceasta data un cuvant pe care schiorii din Romania nu il imbratiseaza absolut deloc. Am simtit acest lucru si la miting-ul organizat la Sinaia in memoria lui Mircea Mocanu, tanarul mort intr-o avalansa pe Muntele Furnica. Actiunea a fost organizata cu ajutorul mesajelor virale de pe internet, dar la ea nu au participat nici macar o suta de suflete. Acelasi lucru se intampla si in cazul lui Edit Miklos. Toti o lauda, toti ii spun ce buna e, toti injura Federatia, Dinamo, clima si relieful, dar nimeni nu face nimic. 10 euro, cat poate sa depuna fiecare, inseamna o ciorba si o bere in Valea Dorului, 4 urcari cu telescaunul la Busteni, inchirierea unui echipament de schi pentru o zi la Azuga, parcarea pentru 4 zile la Predeal, doua pizza in Poiana Brasov, o noapte de cazare la Straja sau in Paring pentru o persoana, o cina tip bufet suedez la Sovata, etc. Schiorii din Romania ar face bine sa lase gura mai mica si sa treaca la fapte.

4 comments:

Simona said...

Sa puna mai putin in buzunar Federatia si-atunci si restul lumii o sa fie altfel. Iar Edit trebuie sa invete sa vorbeasca , sa se faca mai populara. Mesajul trebuie sa fie direct ori de la ea nu prea vine nimic.

Anonymous said...

Referitor la federatie -bine spus. Stiti ca in noaptea asta 10 copii si 5 antrenori dorm in masina pentru ca nimeni din federatie nu i-a informat ca la concursul din Franta unde s-au dus trebuie sa-si plateasca cursele si cazarea??? Dl Cristea n-are nici macar bunul simt sa citeasca regulamentele si modurile de organizare a curselor. Cata grija pentru sportivi.... Cit despre stringerea de fonduri eu nu am auzit. Nu stiu ce canale de informare ati folosit.

marcel bucuresti said...

nu cred ca asa trebuie sa se adune bani pentru Edit sunt sponsori care ar da bani dar mai trebuie sa fie mediatizata de federatie sau chiar ea sa mearga la unele compani mai mari care sponsorizeaza concursurile din cupa mondiala de schi.Sa nu stea sa astepte sa ii vine bani doar ca este Edit.Mai sunt si alti sportivi in Romania care se zbat sa faca rost de bani pentru schi ,cum ar fi Alica barbu ,surorile Narea si Barbu Bogdan si cum a fost si Flore si altii.Trebuie ajutate dar trebuie sa mai lupte si ea.Sper sa fac rost de o sponsorizare sa ajunga pentru ea sa poata participa la toata cupa mondiala

Anonymous said...

Toti fura