Monday, April 27, 2009

Drum de legãturã între judetele Prahova si Dâmbovita

Judetele Prahova si Dâmbovita au realizat un proiect comun de reabilitare a unui drum deosebit de important pentru asigurarea legãturii dintre cele douã unitãti administrative.
Proiectul, în valoare de peste 19 milioane euro, a fost depus spre evaluare la Agentia pentru Dezvoltare Regionalã Sud Muntenia si are în vedere modernizarea acestui drum pe o distantã de 16 km.
Acesta este unul dintre proiectele de colaborare dintre cele douã consilii judetene pentru îmbunãtãtirea infrastructurii zonelor limitrofe.
Prefectul Radu Oprea sustine cã va fi organizatã o dezbatere publicã pentru a fi informatã populatia în legãturã cu importanta realizãrii acestui drum de legãturã, precum si cu impactul de mediu al proiectului, având în vedere faptul cã drumul traverseazã Parcul National Bucegi.
Studiul de impact asupra mediului înconjurãtor din zonã a fost atent realizat, fiind propuse mãsuri de reducere a influentelor negative pe care lucrãrile le-ar putea avea asupra rezervatiei naturale si a speciilor de faunã si florã.
Dupã parcurgerea acestor etape, în concordantã cu legislatia de protectie a mediului, va fi demaratã procedura de obtinere a acordului de mediu de la Agentia Regionalã de Protectia Mediului Pitesti.
În judetul Prahova, drumul de legãturã DJ 713 va fi realizat în zona: Sinaia - DN71 - Cabana Cuibul Dorului - saua Dichiului - Cabana Babele.
Judetul Prahova este partener în cadrul acestui proiect, suma care va fi alocatã de Consiliul Judetean Prahova fiind de 1,3 milioane de euro.

No comments: