Sunday, April 5, 2009

Loviţi din două părţi!

Firmele care importă echipament de schi şi snowboard se plâng din cauza vânzărilor foarte scăzute din acest sezon.
Importatorii de echipament de munte au fost loviţi din două părţi în sezonul de iarnă. Criza economică a afectat vânzările, dar cel mai important adversar a fost vremea.
AFECTAŢI. "Pentru noi a fost o iarnă rea din cauza faptului că în lunile decembrie şi ianuarie, atunci când este cel mai mare volum de vânzări, nu a fost zăpadă multă. Sezonul de schi a fost unul lung, dar a nins exact când nu trebuia, la sfârşitul lui februarie şi în prima jumătate a lunii martie", a declarat Dan Bârsan, importator Rossignol în România. Lucrurile nu stau mai bine nici la rivalii de la Fischer.
"Cel mai rău au mers vânzările din supermarketuri. Acolo am avut un retur de 15%-20%, ceea ce demonstrează că pentru români schiul nu mai este o prioritate", a explicat Alin Popoviciu. Volkl a făcut promoţii, s-a prezentat pe piaţă cu preţuri mai mici decât cele din străinătate, dar degeaba.
INAUGURARE. Se spune că pe timp de criză este bine să investeşti. Decathlon a deschis în această săptămână primul magazin din România. Preţurile sunt cele mai mici de pe piaţă, iar unele produse reprezintă o premieră pentru ţara noastră.

1 comment:

Unknown said...

Un alt inamic au fost shop-urile din strainatate care au preturi decente fata de nesimtitii de aici.