Monday, November 24, 2008

Alberto Tomba, invitat de onoare la o competitie de schi în România

Fostul schior italian Alberto Tomba, multiplu medaliat olimpic si mondial, este invitat de onoare la Cupa FRSB FIS la schi, care se va desfãsura în Azuga, în perioada 22-25 ianuarie 2009, a declarat Dan Mãlusel, membru al Biroului Federal al FRSB.
"Tomba va sta trei zile în România. Prin aducerea lui la aceastã competitie înscrisã în calendarul federatiei internationale de specialitate, vrem sã promovãm dezvoltarea sporturilor de iarnã în statiunile din România", a spus Mãlusel.
Alberto Tomba, 42 de ani, s-a retras din competitiile de schi în 1998. Tomba, care a practicat schiul profesionist timp de peste 20 de ani, a câstigat trei medalii de aur la Jocurile Olimpice, douã la Calgary, în 1988, la slalom si slalom urias, si una la Albertville, în 1992, la slalom urias. Tomba mai are în palmares douã medalii de argint la Jocurile Olimpice, douã medalii de aur la Campionatele Mondiale din 1996, din Sierra Nevada. El a devenit primul schior care a câstigat cel putin o etapã de Cupa Mondialã timp de 11 ani consecutiv.
În cadrul competitiei de la Azuga se vor desfãsura probele de slalom si slalom urias.

No comments: