Saturday, November 22, 2008

Circulatie îngreunatã de zãpadã în tot judetul Harghita

Circulatia rutierã se desfãsoarã cu dificultate pe drumurile nationale si judetene din Harghita, pe DN 13 A, în zona vârfului Harghita si în Pasul Bucin, pe DN 13 B, ningând abundent, iar stratul de zãpadã fiind de câtiva centimetri pe sosea.
În Pasul Bucin ninge de mai bine de 24 de ore, stratul de zãpadã depus în extracarosabil depãsind 30 de centimetri.
Pe DN 13 B, circulatia se desfãsoarã anevoios, pe un carosabil acoperit cu pânã la cinci centimetri de zãpadã tratatã cu antiderapant, traversarea acestuia neputându-se face decât de autovehicule echipate cu anvelope de iarnã, cu lanturi antiderapante si cu viteze reduse pânã la 20-30 de kilometri pe orã.
Azi dimineatã a început din nou sã ningã abundent si viscolit, dupã o pauzã de câteva ore, si pe vârful Harghita, aflat pe DN 13 A, care face legãtura între localitãtile Miercurea Ciuc si Odorheiu Secuiesc.
De asemenea, se circulã în conditii de iarnã si pe DN 15 spre Borsec, la vârful Creanga, precum si pe DN 12 C, în zona Lacu Rosu.
Temperaturile înregistrate azi dimineatã sunt, potrivit meteorologilor, destul de ridicate pentru aceastã perioadã, cea mai scãzutã, de - 1 grad Celsius, fiind consemnatã la Statia Meteo Bucin, în timp ce în restul localitãtilor judetului Harghita temperaturile sunt pozitive: un grad la Joseni, 3 grade la Miercurea Ciuc si 4 grade Celsius Odorheiu Secuiesc.
"Atmosfera nu s-a rãcit pentru cã cerul este acoperit. Ne asteptãm la precipitatii sub formã de ninsoare în zonele înalte si de ploaie si lapovitã în cele mai joase pe parcursul întregii zile. Odatã ce norii se vor risipi, atmosfera se va rãci, iar pentru dimineata de duminicã sunt prognozate minime cuprinse între - 15 si - 20 de grade Celsius", a declarat Tanko Karoly, meteorolog la Statia Meteo din Miercurea Ciuc.

No comments: