Saturday, November 22, 2008

Circulatie îngreunatã de zãpadã în întreg judetul Brasov

Circulatia rutierã se desfãsoarã în conditii dificile în întreg judetul Brasov, din cauza zãpezii, în special în zona Predeal - Timisul de Sus, echipele de deszãpezire intervenind pentru curãtarea carosabilului.
Echipele de deszãpezire intervin atât pe drumurile din judet, cât si în municipiul Brasov, potrivit prefectului Emil Nitã.
"Se circulã în conditii grele de iarnã, dar nu s-au înregistrat incidente majore, cu exceptia unei tamponãri la Sercaia, de dimineatã, când a fost blocat drumul pentru scurt timp. Acum se circulã normal, dar este bine cã în general oamenii au stiut sã îsi echipeze masinile pentru iarnã", a declarat prefectul judetului Brasov.
Potrivit acestuia, firmele de deszãpezire au intervenit cu material antiderapant, precum nisip, pietris sau sare, pânã la ora 12.00 fiind folosite aproximativ 170 de tone de material antiderapant.
Si în municipiul Brasov se circulã extrem de greu din cauza ninsorii, cu vitezã de 20-30 de kilometri la orã.
Firmele de deszãpezire au actionat în permanentã pe drumul spre Poiana Brasov, cu patru utilaje, iar în municipiu se intervine cu peste 30 de masini, potrivit unui comunicat al Primãriei Brasov.
"Având în vedere ninsoarea abundentã, am solicitat firmei de deszãpezire sã suplimenteze numãrul de masini, astfel cã în urmãtoarele ore vor mai fi utilizate încã sase sau sapte utilaje. Strãzile prioritare au fost cele pe care circulã mijloacele de transport în comun, pasajele rutiere, ocolitoarea si cartierele mai înalte din oras, precum Schei, zona Dobrogeanu Gherea si zona Dealul Cetãtii", se mentioneazã în comunicatul semnat de Sorin Toarcea, purtãtorul de cuvânt al Primãriei Brasov.
Conform surselor citate, Primãria Brasov îi avertizeazã pe soferi sã evite folosirea autovehiculelor care nu sunt echipate corespunzãtor pentru zãpadã, cu lanturi si cauciucuri de iarnã, deoarece cele mai multe blocaje în trafic se produc din cauza masinilor neechipate corespunzãtor, inclusiv a celor de mare tonaj.

No comments: