Saturday, November 22, 2008

Sezonul de schi a început, prima pârtie deschisã fiind cea de la Cavnic

Sezonul de schi în judetul Maramures a început oficial, azi, odatã cu deschiderea pârtiei de la Cavnic, prima din judet care devine utilizabilã în aceastã iarnã.
Administratorul pârtiei, Cristian Costin, a declarat cã pârtia este deschisã, exprimându-si speranta cã aceasta va rãmâne utilizabilã cât mai mult timp. El a fost primul care a probat pârtia, dupã ce a lucrat alãturi de angajatii sãi la bãtãtorirea acesteia.
"Am început încã din zori. E excelent, iar senzatia este extraordinarã când îti pui clãparii în picioare dupã o perioadã mai lungã. M-am simtit formidabil când am auzit zgomotul zãpezii sub schiuri", a spus Costin.
Administratorul pârtiei de la Cavnic, care în fiecare an este primul care deschide sezonul de schi în Maramures, a afirmat cã si-ar dori ca iarna sã fie una bogatã în ninsori.
El a spus cã sezonul a fost deschis în acest an mai târziu decât în 2007, când pârtia a fost datã în folosintã la mijlocul lunii noiembrie.
Zãpada mãsoarã la Cavnic circa 40-50 de centimetri în decor, dupã ce vineri seara si în cursul noptii de vineri spre sâmbãtã a nins abundent.

No comments: