Saturday, November 22, 2008

Zona Muntilor Apuseni a rãmas fãrã curent electric

Energia electricã a fost întreruptã în judetul Alba în zona Muntilor Apuseni din cauza brazilor care au cãzut peste liniile de înaltã tensiune din cauza viscolului.
Directorul "Electrica" Alba, Ioan Perju, a declarat, azi, cã au rãmas fãrã energie electricã un numãr de 160 de localitãti, de la orase pânã la cãtune, din Muntii Apuseni, fiind avariate opt linii de tensiune, din care cinci integral si trei partial. Au fost afectate 242 de posturi de transformare.
În urma interventiei echipelor "Electrica", pânã la orele prânzului mai erau fãrã energie un numãr de 104 localitãti, cu 158 de posturi de transformare. Printre unitãtile administrativ-teritoriale afectate se numãrã orasul Abrud si comunele Albac, Arieseni, Avram Iancu, Horea, Gîrda, Poiana Vadului, Scãrisoara, Sohodol, Vadu Motilor si, partial, Rosia Montanã.
Autoritãtile din Alba si-au exprimat speranta ca situatia sã fie remediatã în totalitate pânã în cursul serii de sâmbãtã.
De altfel, prefectul Dan Coriolan Simedru a convocat, azi dimineata, o sedintã a Comitetului Judetean pentru Situatii de Urgentã, în vederea monitorizãrii evenimentelor si a luãrii de mãsuri ce se impun în asemenea situatii.
În ceea ce priveste traficul rutier, se circulã în conditii de iarnã numai pe drumurile din Apuseni, respectiv pe DN 74 si DN 75. Potrivit directorului sectiei de Drumuri Nationale Alba, Liviu Hondola, stratul de zãpadã mãsoarã pe anumite tronsoane din Apuseni între 1 si 4 centimetri.
Sectoarele pe care se circulã în conditii de iarnã sunt Scãrisoara-Vârtop, spre judetul Bihor, Albac-Horea si Abrud-Câmpeni (zona Dealu Mare). S-a intervenit cu utilaje de deszãpezire si cu material antiderapant.
Se circulã, de asemenea, în conditii de iarnã pe drumurile judetene din Apuseni.
Cel mai mult a nins la Scãrisoara, unde stratul de zãpadã mãsoarã 12 centimetri, Arieseni - 10 centimetri, Câmpeni si Baia de Aries - câte doi centimetri, potrivit datelor Sistemului de Gospodãrire a Apelor Alba.
Pe alocuri zãpada a fost însã viscolitã, astfel încât stratul de zãpadã mãsoarã chiar si jumãtate de metru.

No comments: