Tuesday, November 25, 2008

Ninsorile au revenit pe majoritatea drumurilor montane

Ninsorile abundente au revenit, în noaptea de luni spre marti, în zonele de munte si de ses din Maramures.
Potrivit dispeceratului din Sistemul de Gospodãrire a Apelor Baia Mare, ninge abundent în zonele de munte si la ses, iar ninsorile ar putea dura mai multe ore.
Politia Rutierã Baia Mare a precizat cã se circulã în conditii de iarnã pe DN 18 între Baia Sprie - Pasul Gutâi - Mara - Sighetul Marmatiei. Soferii care folosesc acest drum au fost sfãtuiti ca, la masinile de mare tonaj, sã aibã lanturi pe roti, iar la cele de mic tonaj, cordelenã, astfel încât, în caz de necesitate, sã poatã fi tractati.
De asemenea, se circulã în conditii de iarnã pe DN 18 între orasul Viseu de Sus - Borsa - Pasul Prislop - Cârlibaba, pe DN 19 între Sighetu Marmatiei - Piatra - Pasul Huta Certeze - Seini - Baia Mare - Satu Mare , pe DN 17 C între Sãcel - Pasul Stefãnitei - Romului, spre judetul Bistrita Nãsãud, si pe DJ 184 între Baia Sprie - Cavnic - Pasul Neteda - Ocna Sugatag - Sighetu Marmatiei.
Conform aceleiasi surse, toate drumurile nationale, judetene si comunale sunt deschise traficului, dar se circulã cu dificultate din cauza ninsorii si a vizibilitãtii reduse. În ultimele ore n-a fost semnalat nici un eveniment rutier deosebit.

No comments: