Sunday, November 23, 2008

Cei doi turisti blocati pe Valea Caraiman din Bucegi nu au fost gãsiti

Cei doi turisti care au rãmas blocati, ieri, pe Valea Caraiman din Muntii Bucegi nu au fost gãsiti dupã o noapte întreagã de cãutãri, pentru recuperarea acestora Serviciul Salvamont Busteni mobilizând toti salvatorii montani.
La mai bine de 15 ore de când cei doi turisti, un bãrbat si o femeie, au sunat la Dispeceratul National Salvamont anuntând cã au rãmas blocati în Masivul Bucegi, pe Valea Caraiman si solicitând sprijinul salvatorilor montani, cei doi nu au fost gãsiti, ei fiind cãutati de 15 salvatori montani.
Potrivit sefului Salvamont Busteni, Gheorghe Haiduc, în cursul noptii de sâmbãtã spre duminicã o altã echipã de salvamontisti a plecat în cãutarea celor doi turisti, iar azi dimineatã alti salvatori montani au urcat pe munte, pe un traseu paralel Vãii Caraiman, în speranta cã îi vor repera pe cei doi turisti.
"Practic, tot Salvamont Busteni îi cautã acum", a afirmat, azi dimineatã, Gheorghe Haiduc.
Doi turisti - un bãrbat si o femeie - au rãmas blocati, ieri dupã-amiazã, pe Valea Caraiman din Muntii Bucegi, în zona numitã Hornul Vãii, iar în momentul în care au constatat cã nu se pot întoarce si nici nu pot înainta au apelat Dispeceratul National Salvamont. O echipã formatã din patru salvatori montani a plecat din Busteni în cãutarea celor doi, operatiunea de recuperare fiind extrem de dificilã din cauza întunericului si a vântului care sufla cu putere, viscolind zãpada.

No comments: