Tuesday, November 25, 2008

La Toplita si Joseni s-au înregistrat minus 15 grade Celsius

Cea mai scãzutã temperaturã înregistratã în acest sezon în judetul Harghita a fost consemnatã, azi dimineatã, la Joseni si Toplita, unde au fost - 15 grade Celsius.
Potrivit meteorologului Lajos Krisztina de la Statia Meteo Miercurea Ciuc, la Joseni si Toplita s-au înregistrat - 15 grade Celsius si ninge, la Bucin au fost - 10 grade, iar la Odorheiu Secuiesc - 6 grade, aici constatându-se o usoarã încãlzire fatã de dimineata precedentã.
În Pasul Bucin, stratul de zãpadã mãsoarã 60 de centimetri, iar la primele ore ale diminetii a început din nou sã ningã.
Conform sefului Sectiei Drumuri Nationale Harghita, Cãtãlin Romanescu, se circulã în conditii de iarnã pe drumurile nationale care traverseazã zonele înalte, respectiv pe DN 12 C la Lacu Rosu, pe DN 13 B în Pasul Bucin si pe DN 15 la vârful Creanga, pe celelalte artere nationale traficul desfãsurându-se normal, pe carosabil negru-umed. Pe anumite portiuni ale DN 13 A, Miercurea Ciuc - Odorheiu Secuiesc, carosabilul este acoperit cu polei, în special în localitãtile mai joase, unde plouã.
Meteorologii prognozeazã pentru intervalul imediat urmãtor în Harghita o vreme în usoarã încãlzire, cu ploi în localitãtile situate la joasã altitudine si ninsoare în zonele montane.

No comments: