Sunday, November 23, 2008

Circulatia în Pasul Tihuta a fost redeschisã doar pentru autoturisme

Circulatia în Pasul Tihuta - care face legãtura între Transilvania si Moldova - a fost redeschisã, în jurul orei 15.00, dupã aproximativ trei ore de blocaj, însã doar pentru autoturisme, restrictiile de circulatie rãmânând valabile pentru masinile de mare tonaj.
Prefectul de Bistrita-Nãsãud, Szilagy Ioan, a declarat cã drumarii au reusit sã curete soseaua si a fost redeschisã circulatia prin Pasul Tihuta pentru autoturisme, în jurul orei 15.00.
"Deocamdatã, mentinem restrictia pentru masini de mare tonaj pentru cã vremea este în continuare instabilã si bate vântul cu putere, în rafale. Rãmânem aici pe pozitii si în momentul în care se va putea vom lãsa sã treacã si tir-urile", a spus Szilagy.
Potrivit sursei citate, masinile de mare tonaj nu sunt lãsate sã treacã prin Pasul Tihuta pentru a nu derapa si a bloca din nou circulatia. Dupã trecerea autoturismelor care au asteptat sã se deblocheze pasul, vor fi lãsate sã-si continue drumul si autovehiculele de tonaj greu, precum si tir-urile care rãmãseserã blocate aici.
Pasul Tihuta, care asigurã trecerea între Transilvania si Moldova, fiind cea mai importantã cale de acces spre nordul Moldovei, a fost blocat din cauza viscolului.

No comments: