Saturday, November 22, 2008

Circulatia se desfãsoarã în conditii de iarnã pe DN 18, în Pasul Gutâi si la Borsa

Traficul rutier în judetul Maramures se desfãsoarã în conditii de iarnã pe DN 18, în Pasul Gutâi si în Pasul Prislop, dar nu existã nici un drum blocat.
Drumarii au reusit sã înlãture zãpada de pe carosabil pe majoritatea arterelor de ciculatie importante din judet, exceptie fãcând DN 18, în zona Pasului Prislop, de la Borsa, unde stratul de omãt de pe carosabil mãsoarã un centimetru si chiar mai mult pe anumite portiuni.
Radu Bot, ofiþerul de serviciu de la SC Drumuri Poduri Baia Mare, societate care deszãpezeste drumurile judetene, a declarat cã, de asearã si pânã azi dimineatã, s-au împrãstiat circa 120 de tone de material antiderapant, cea mai mare cantitate fiind folositã pe DJ Cavnic-Budesti, care s-a si blocat, temporar, în cursul serii precedente.
"Avem cinci utilaje care actioneazã, în special în zona orasului Cavnic si la Izvoare, unde a nins mai mult. La Cavnic, de exemplu, în decor stratul de zãpadã a atins deja 40 de centimetri, iar la Izvoare a ajuns la 28 de centimetri. Drumurile sunt curãtate însã, iar probleme de circulatie nu sunt", a declarat Radu Bot.
Si pe drumurile nationale s-a actionat cu utilaje de interventie pe tot parcursul noptii de vineri spre sâmbãtã, astfel încât nu s-au înregistrat probleme în trafic. În cursul diminetii, drumarii au fost nevoiti sã intervinã pe DN 18, în Pasul Gutâi, pentru îndepãrtarea unui copac cãzut pe sosea dupã ce s-a rupt sub greutatea zãpezii.
În aria de responsabilitate a celor de la Drumuri Nationale, s-au folosit, în ultimele 12 ore, circa 200 de tone de material antiderapant. Seful sectiei Maramures de la Drumuri Nationale, Mircea Pop, a declarat cã în cursul diminetii tir-urile neechipate de iarnã au reusit sã traverseze Pasul Gutâi, dupã ce în cursul noptii politistii de la Circulatie le-au interzis accesul ca sã previnã blocarea drumului.
În zona Pasului Gutâi, pe acostament stratul de zãpadã mãsoarã 55 de centimetri, iar la Borsa atinge 45 de centimetri.

No comments: