Sunday, November 23, 2008

Record de tamponãri în municipiul Brasov, din cauza zãpezii

Ninsoarea abundentã din cursul zilei de ieri a creat mari probleme soferilor din Brasov, iar în decurs de doar câteva ore s-a înregistrat un numãr record de tamponãri în oras, aproape 70 de soferi ajungând la Politie cu masinile avariate.
Potrivit comisarului-sef Liviu Naghi, purtãtorul de cuvânt al Inspectoratului de Politie al judetului Brasov, numãrul tamponãrilor înregistrate în cursul zilei de ieri, si anume 66, este dublu fatã de o zi obisnuitã în municipiul Brasov.
De asemenea, azi, pânã la ora 12.00, s-au înregistrat alte 14 tamponãri, cauzate în principal de faptul cã masinile nu sunt echipate pentru iarnã.
Totusi, în weekend în judetul Brasov nu s-au înregistrat accidente rutiere grave si niciun drum national nu a fost blocat, dar pe DN1, între Brasov si Predeal, s-a circulat barã la barã, formându-se coloane de masini pe distante de câtiva kilometri. Politistii de la Circulatie au intervenit si au restrictionat accesul spre Predeal pentru masinile de mare tonaj, de peste 7,5 tone, precum si pentru autoturismele care nu erau echipate cu pneuri de iarnã.
Conform autoritãtilor judetene, echipele de deszãpezire au intervenit încã de ieri dimineatã atât pe drumurile din judet, cât si în municipiul Brasov, unde s-a actionat în permanentã pe drumul spre Poiana Brasov, cu patru utilaje, iar în interiorul orasului au fost mobilizate peste 30 de masini.
"Trebuie luat în calcul faptul cã au fost cantitãti mari de zãpadã, într-un interval de timp foarte scurt si cu toate acestea, pe lângã douã-trei incidente în trafic, inerente acestui sezon, care au fost urgent remediate, nu au fost probleme deosebite. Nu s-au înregistrat blocaje pe nici una dintre arterele din judet, cu toate cã traficul în zonele turistice a fost foarte intens, ceea ce ar trebui sã atragã atentia autoritãtilor centrale cu privire la necesitatea construirii de urgentã a autostrãzii Bucuresti-Brasov", aratã prefectul judetului Brasov, Emil Nitã, într-un comunicat transmis azi.

No comments: