Sunday, November 23, 2008

Cel putin 15 masini de tonaj greu sunt blocate în Pasul Tihuta întrucât nu au fost echipate de iarnã

Seful Sectiei Bistrita de la Drumuri Nationale, Alexandru Slavita, a declarat, azi, faptul cã în Pasul Tihuta se aflã între 15 si 20 de masini de mare tonaj care nu sunt echipate de iarnã si care au blocat drumul, între kilometrii 110 si 111, fiind necesarã tractarea lor cu utilaje.
"Eu cred cã au urcat muntele înainte ca cei din Suceava sã impunã restrictii. Nu au lanturi, nu au nimic si trebuie sã le tractãm cu utilaje, unul câte unul. E foarte greu, pentru cã vântul suflã în rafale, dar sper sã reusim într-o orã sã le scoatem. Mai sunt si alte masini oprite de o parte si de alta a pasului, care nu vor putea trece decât dupã ce vom debloca circulatia, mi-e greu sã le estimez numãrul", a spus Slavita.
Potrivit sursei citate, mai multe remorchere actioneazã pentru a scoate tir-urile blocate în zãpadã pe marginea drumului, iar 15 utilaje de deszãpezire curãtã carosabilul.
Conform lui Slavita, vizibilitatea între kilometri 108 si 116 este zero, din cauza vântului care bate cu viteze de peste 100 de kilometri la orã si spulberã zãpada depusã pe munte.
Pasul Tihuta, care asigurã trecerea între Transilvania si Moldova, fiind cea mai importantã cale de acces spre nordul Moldovei, este blocat, din cauza viscolului.
Douã tir-uri care au derapat si au ajuns de-a latul soselei, blocând drumul, au fost tractate cu utilaje, dar soferii care intentioneazã sã traverseze zona sunt opriti de Politie la baza muntelui, la Valea Strãjii, în Bistrita-Nãsãud si la Poiana Stampei, în Suceava, întrucât în zonã este viscol.

No comments: